'ظفر چاغلايان' وزير بازرگاني خارجي تركيه بازگرداندن 19 هزار نفر از فعالان اقتصادي اين كشور از ليبي را به مفهوم انصراف كامل تركيه از ليبي ندانست و گفت: اين اقدام موقتي است و با آرام شدن اوضاع در ليبي و برقراري امنيت دوباره به آن كشور بازخواهند گشت.
به گزارش ايرنا، چاغلايان كه در شهر دنيزلي در مراسم اعطاي جوايز به ستارگان صادرات تركيه سخن مي گفت، افزود: امروزه در حومه تركيه در برخي از كشورهاي خاورميانه و آفريقا جنبش هاي مردمي شروع شده و مردم خواهان بالا رفتن استانداردهاي زندگي و سطح رفاه و آزاديهاي خود هستند.
وي افزود: اين حوادث از تونس شروع شد و به مصر، ليبي و برخي از كشورهاي منطقه سرايت كرد و به نظر مي رسد كه براي مدتي ناآراميها در منطقه ادامه خواهد داشت.
او با تاكيد بر اهميت ليبي براي تركيه گفت: براي اولين بار در تاريخ جمهوري تركيه عمليات بزرگي با هماهنگي بسيار منظم بين نهادهاي دولتي، در كوتاهترين زمان ممكن صورت گرفت و طي آن 19 هزار تن از كارگران و فعالان اقتصادي تركيه كه خواهان خروج از ليبي بودند، به تركيه منتقل شدند.
چاغلايان با اشاره به اينكه شركتهاي پيمانكاري تركيه طرحهايي را به ارزش 27 ميليارد دلار در ليبي به سرانجام رسانده اند، گفت: در پنج سال اخير پيمانكاران تركيه 5/15 ميليارد دلار پروژه را برعهده داشتند و 25 هزار نفر از كارگران تركيه نيز در ليبي به كار گرفت شدند.
'بدين سبب خروج وانصراف تركيه از فعاليت اقتصادي در ليبي به هيچ وجه مطرح نيست و با بهبود شرايط زندگي و بازگشت امنيت كارگران تركيه آماده بازگشت به سركارهاي خود هستند.'
وزير بازرگاني خارجي تركيه گفت: در مقابل تحولات دست بسته نخواهيم نشست و تركيه افت صادرات و فعاليت هاي اقتصادي خود در كشورهاي منطقه را با توسعه همكاري با شركاي جديد خود همچون هندوستان، چين، مالزي، آمريكا و روسيه تلافي خواهد كرد.
او اضافه كرد: واردات اين كشورها سالانه در حدود چهار هزار ميليارد دلار مي باشد و اين درحالي است كه صادرات تركيه به اين كشورها فقط 5/11 ميليارد دلار است كه بطور مرحله اي مي توان صادرات به اين كشورها را به 30، 40 و 50 ميليارد دلار رساند.
در اين ميان 'رجب طيب اردوغان' نخست وزير تركيه روز گذشته در آلمان در پاسخ به سووالي پيرامون لزوم مداخله نظامي 'ناتو' در ليبي، اين اقدام را بسيار احمقانه توصيف كرد و گفت: ناتو چه كاري در ليبي مي تواند داشته باشد.
او با تاكيد بر اينكه زماني مداخله نظامي ناتو مي تواند مطرح باشد كه يك كشور عضو ناتو مورد حمله قرار گيرد، گفت: تركيه به طور قطع مخالف اين مساله است.
تركيه از قدرتمندترين اعضاي ناتو به شمار مي رود.