روزنامه 'الوطن' چاپ سوريه روز چهارشنبه نوشت: ليبي وارد مرحله عملي ريشه كني قذافي شده كه به نظر مي رسد با جراحي خارجي همراه است.
اين روزنامه با اشاره به اين كه مداخله خارجي به شكل مداخله نظامي مستقيم يا حمايت نظامي خواهد بود، افزود: امروز بر كسي در واشنگتن، لندن و پاريس، آمادگي ناتو با مداخله نظامي در ليبي پوشيده نيست زيرا بر اساس ديدگاه غرب نبايد يك كشور غني نفتي در حالت نيمه جنگ داخلي باقي بماند.
سخنان قذافي كه گفت رييس جمهوري و نخست وزير نيست تا استعفا بدهد، مردم با او هستند و در جنگ با القاعده شركت داشته است، نشان دهنده عدم واقع گرايي وي است، زيرا قطعنامه مجازات عليه رژيم وي صادر ، صدور اسلحه به كشورش ممنوع و حساب بانكي خود و خانواده اش بلوكه شده است و همه در حال هماهنگي براي عمليات نظامي هستند.
به اين علت، هيلاري كلينتون وزير خارجه آمريكا در ژنو با همتايان انگليسي، فرانسوي، آلماني و ايتاليايي خود ديدار كرد، رايزني ناتو درباره حمله نظامي آغاز شده و اروپا در حال بررسي موضوع برگزاري نشست فوق العاده اتحاديه درباره ليبي است.
به هر صورت، مداخله از طريق عمليات نظامي گسترده در ليبي امري ناممكن است زيرا چنين عملياتي نيازمند قطعنامه شوراي امنيت است كه تاكنون روسيه و چين مايل به تاييد آن نيستند.
اما موضع در شوراي امنيت تغيير كرده و در روزهاي اخير رايزني مستمر درباره اوضاع ليبي ادامه دارد، در صورت ادامه استفاده قذافي از نيروي هوايي و سلاح سنگين براي سركوبي انقلاب و كشته شدن بيشتر مردم به خاطر سياست قذافي، روسيه و چين نيز در موضع خود تجديد نظر كرده و با اقدام نظامي محدود موافقت مي كنند.
غرب خود را براي اقدام نظامي در ليبي آماده مي كند، واحدهاي دريايي آمريكا و انگليس به سواحل ليبي نزديك شده اند، آمريكا ناوهاي هواپيمابري در منطقه خليج فارس دارد كه مي تواند به سهولت عليه ليبي اقدام نظامي انجام دهد و وزارت دفاع آمريكا (پنتاگون) از استقرار مجدد نيروي دريايي خود در منطقه به منظور استفاده از آن در صورت لزوم در ليبي خبر داده است.