در پي قيام ملت ليبي و تهديدهاي ديكتاتور اين كشور مبني بر بمباران هوايي مردم كشورش ، سردمداران كاخ سفيد كه خود را داعيه دار حمايت از دموكراسي مي دانند در صدد برآمدند حمايت از مردم ليبي را به افكار عمومي جهان القا نمايند.
رسانه هاي امريكا نيز تلاش دارند تهديدهاي ديكتاتور ليبي مبني بر حمله هوايي و يا احيانا شيميايي عليه ملت خود را بسيار بزرگ و برجسته كنند تا با اين شيوه ،افكار عمومي جهان را براي هرگونه تحول غير منتظره از جمله حمله نظامي به ليبي آماده سازند .
لحن تند جمهوريخواهان و قانوگذاران امريكا عليه دولت اوباما و متهم ساختن آن به سهل انگاري وبي تفاوتي و همچنين واكنش احتياطي نسبت به تحولات ليبي باعث شده است تا تداركات نظامي در سواحل ليبي تقويت شود .
'سوزان رايس' نماينده دايم امريكا در سازمان ملل پس از ديدار اخير باراك اوباما و بان كي مون اعلام كرد كه امريكا در حال رايزني با شركاي خود در ناتو و ديگر همپيمانان منطقه اي درباره گزينه نظامي براي برخورد با معمر قذافي است .
امريكا يك پايگاه مجهز نظامي در ناپل ايتاليا در نزديكي درياي مديترانه دارد كه هشت ناو جنگي در آن مستقر كرده است و آبهاي مديترانه و بخشي از اقيانوس اطلس را در پوشش مي دهد.
در حقيقت امريكا قصد دارد از تحولات ليبي به دوهدف راهبردي دست يابد اول تقويت جايگاه نظامي خود در شمال آفريقا ودوم تسلط كامل بر بازار نفت ليبي تا بتواند از آن بعنوان اهرم فشار مناسب اقتصادي بر جهان استفاده نمايد .
در حال حاضر توليد نفت ليبي بدليل اعتصاب اكثر كاركنان آن وخروج نيروهاي خارجي متخصص تقريبا به نصف كاهش يافته است .
ليبي روزانه يك ونيم ميليون بشكه نفت صادر مي كند . كارشناسان مسايل مربوط به صنعت نفت كيفيت نفت اين كشور را بسيار بالا ارزيابي مي كنند.
همچنين سياستهاي مداخله جويانه امريكا در شمال آفريقا اين پيام را به سردمداران رژيم صهيونيستي مي دهد كه منافع آنان نيز در شمال آفريقا وديگر مناطق قاره افريقا حفظ خواهد كرد .
سفرهاي دوره اي مقامات بلند پايه امريكا به تونس پس از سرنگوني زين العابدين بن علي حكايت از ادامه دخالت در امور داخلي آن كشور واطمينان يافتن از ادامه رابطه سياسي با تونس در آينده مي باشد .
به عقيده برخي سياستمداران ، تاريخ نشان داده است امريكا همواره براي چنگ زدن به چاهاي نفتي كشورها سناريوهاي مختلفي را بوجود مي آورد وبه كشورها حمله نظامي مي كند .
در عراق به بها نه تسليحات وجنگ افزارهاي هسته اي حمله نظامي كرد كه علاوه بر تسلط بر چاههاي نفت آن كشور ميليونها شهروند عراقي بيگناه را به كام مرگ فرستاد.