همزمان با سقوط ديكتاتورهاي مصر و تونس، تعداد زيادي از كتاب هاي سياسي كه رژيم هاي مبارك و بن علي آنها را ممنوع و تحريم كرده بودند در حال بازگشت به قفسه هاي كتابفروشي ها هستند.
به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از گاردين، به دنبال فروپاشي رژيم هاي غيرمردمي و ديكتاتوري حسني مبارك در مصر و بن علي در تونس، بسياري از كتاب هايي كه در دوران اين دو رژيم ممنوع و تحريم شده بودند آزادانه در معرض فروش قرار گرفته اند.
به گزارش «انجمن ناشران بين المللي»،«ریيس كارتاژ» اثر «نيكولاس باو» و «كاترين گراسيت» كتابي انتقادي درباره زندگي «بن علي» با تمركز بر نقش همسر وي در حيات سياسي و اجتماعي تونس، آزادانه در كشور فروخته مي شود. كتاب «ترور صالح بن يوسف» كه به بررسي ترور وزير سابق تونس در سال 1961 در فرانكفورت مي پردازد و آثار «توفيق بن بريك» روزنامه نگار منتقد و برجسته ریيس جمهور تونس نيز در اين ميان يافت مي شوند.
گزارش هاي رسيده حكايت از آن دارد كه كتاب هاي تحريم شده نيز در سراسر مصر و در گوشه و كنار خيابان و در دكه های مطبوعاتی در معرض فروش قرار گرفته اند. «سالوا گاسپارد» از انتشارات «ساقي» كه كتاب هايي به زبان هاي انگليسي و عربي منتشر مي كند مي گويد: كتاب هاي عربي اي كه سال ها در زير زمين هاي شخصي پنهان بودند اكنون در انظار عمومي ديده مي شوند.
به گفته «تريور نايلور» از انتشارات دانشگاه آمريكايي قاهره كه در ميدان تحرير قرار دارد، قاهره در حال تدارك براي برگزاري نمايشگاه كتاب در ميدان تحرير در پايان ماه مارس(اوايل فروردين) است مكاني كه به محل اصلي معترضان به رژيم حسني مبارك تبديل شده است.
نايلور مي گويد: كتابفروشان تصميم گرفته اند در پاسخ به لغو برگزاري كتاب نمايشگاه در ژانويه(دي ماه) اين نمايشگاه را برگزار كنند.
رژيم مبارك اين نمايشگاه را به بهانه آشوب هاي سياسي لغو كرده بود.