خبرآنلاین - ایرنا:یک روزنامه آمریکایی نوشت: مقامات این کشور معتقدند با توجه به معامله غرب با رهبر لیبی در سال 2003 برای نابودی سلاح های هسته ای این کشور، احتمال استفاده 'معمر قذافی' از برگ برنده یعنی بمب های هسته ای علیه معترضان کشورش از بین رفت.
به گزارش پایگاه خبری 'محیط'، روزنامه'نیویورک تایمز' آمریکا در مقاله ای به نقل از مقامات وزارت دفاع آمریکا 'پنتاگون' نوشت: معامله ای که در سال 2003 میان کشورهای غربی و قذافی انجام شد، برگ برنده بزرگی را که سرهنگ قذافی در اختیار داشت، یعنی تهدید استفاده از سلاح های هسته ای یا فروش مواد و فن آوری هسته ای را از وی گرفت و به نظر می رسد که این امر تنها راه نجات حکومت 42 ساله وی به شمار می رفت.
'رابرت جوزف' که در معامله سال 2003 لیبی با کشورهای غربی نقش فعالی را ایفا کرده بود، می گوید: اگر نمی توانستیم برنامه هسته ای لیبی و قدرت موشک های دور برد این کشور را از بین ببریم، کابوس استفاده از سلاح هسته ای ممکن به نظر می رسید.
وی افزود: بنابراین امکان اینکه به طور مطمئن بدانیم برنامه هسته ای لیبی طی 8 سال گذشته تا چه حدی پیشرفت می کرد، وجود نداشت و با توجه به تهدیدات اخیر قذافی، کوچک ترین شکی وجود نداشت که وی از هر چیزی که برای ماندن وی در قدرت موثر باشد، استفاده خواهد کرد.
بر اساس اسناد منتشر شده در 'ویکی لیکس'، 'سیف الاسلام قذافی'، فرزند حاکم لیبی در دیدارهای خود با دیپلمات های آمریکایی از عدم پایبندی غرب به تعهدات خود در برابر نابودی سلاح های هسته ای لیبی شکایت کرده بود که از جمله این موارد می توان به تداوم ممنوعیت ورود برخی سلاح ها به لیبی اشاره کرد.
یک مقام آمریکایی معتقد است که تجربه لیبی موجب می شود که کره شمالی، سلاح های هسته ای خود را حفظ کند تا به سرنوشت قذافی دچار نشود.
نیویورک تایمز در ادامه نوشت: برغم اینکه قذافی ذخایر بزرگی از گاز خردل در اختیار دارد، اما مشخص نیست که آیا وی توان استفاده از آن را دارد یا خیر؟
از سوی دیگر تصمیم اتحادیه اروپا برای ممنوعیت ورود قذافی، افراد خانواده اش و نزدیکان وی به خاک اتحادیه اروپا به مرحله اجرا درآمده است.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا با تحریم لیبی در زمینه ممنوعیت فروش سلاح به این کشور، ممنوعیت ورود مقامات لیبی و نزدیکان قذافی به خاک اتحادیه اروپا و مسدود کردن دارایی های آنها در کشورهای اروپایی توافق کرده اند.
اما بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی دیپلمات ها، اتحادیه اروپا قصد ندارد ورود نفت و گاز لیبی به اروپا را ممنوع کند.