استاد حقوق بین الملل دانشگاه جورج تاون گفت: آمریکا در حال حاضر از نظر آمادگی افکار عمومی و هم از نظر امکانات نظامی در شرایطی نیست که بتواند به ماجراجویی نظامی در لیبی دست بزند.
داود خیر الله روز پنجشنبه در گفت و گو با شبکه خبری العالم اظهار داشت:حمله آمریکا به لیبی بعید به نظر می رسد ، به ویژه اگر قرار باشد در خاک لیبی نیرو پیاده کند.
خیرالله خاطرنشان کرد: احتمال حمله آمریکا به لیبی در صورتی مطرح خواهد بود که واشنگتن از نظامی که قرار است به جای رژیم قذافی بیاید مطمئن باشد.
وی افزود: در حال حاضر آمریکا در تلاش برای اطمینان یافتن از این موضوع است به همین سبب اکنون نمی توان درباره دخالت آمریکا در لیبی پیش گویی کرد زیرا واشنگتن در لیبی منافعی دارد به ویژه پس از آن که رژیم قذافی ، به خواسته های آمریکا گردن نهاد.
استاد حقوق بین الملل دانشگاه جورج تاون گفت: اگر دولت آمریکا به این نتیجه برسد که باید کار قذافی را یکسره کند ، به محل حضور او حمله و ضربه ای کوبنده به آن وارد می کند یا به برخی اماکن راهبردی که توانمندی هایش را در دفاع از خودش فلج کند ، ضربه می زند تا وی نتواند به مقاومت خود ادامه دهد و ساقط شود.
خیر الله خاطر نشان کرد: آمریکا ، آن چه در لیبی می گذرد را به دقت زیر نظر دارد و چیزی که برای آن اهمیت دارد این است که در جهان عرب و جامعه جهانی به عنوان کشور حامی حقوق بشر جلوه گر شود با این وجود در لیبی از منافعی برخوردار است که باید از آن در برابر اروپایی ها و دیگر رقیبانش حفاظت کند.
وی افزود: پنتاگون در برقرار کردن منطقه پرواز ممنوع در لیبی تردید دارد اما برطرف شدن این تردید محتمل است با این حال مشخص نیست که این تردید چه وقت برطرف می شود و چه شرایطی سبب این تغییر خواهد شد و یا این که چه کسی در این حمله با آمریکا شریک خواهد شود.
خیر الله تاکید کرد: وقتی هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا می گوید " یا دولتی دموکرات یا جنگ داخلی " معنای این حرف آن است که نظام جایگزین قذافی یا باید با آمریکا دوست باشد یا این که آمریکا اوضاع را بر همین منوال ترک خواهد کرد یا از آن فراتر، برای درگرفتن جنگ داخلی در این کشور کمک کند.
در حالی که مردم لیبی به شدت مخالفت خود را با هرگونه دخالت نظامی و سیاسی خارجی از جمله اقدام آمریکا دراین زمینه اعلام کرده اند اما به رغم این مساله واشنگتن دو ناو جنگی حامل تفنگداران دریایی را به سوی سواحل لیبی گسیل کرده و این ناوها اخیرا از کانال سوئز عبور کردند.
از سویی برخی رسانه های غربی از تغییر آرایش نیروهای دریایی و هوایی آمریکا در نزدیکی آبهای منطقهای لیبی خبر داده اند.