'عبدالله گل' رييس جمهوري تركيه براي ديدار و گفت و گو با رييس و اعضاي شوراي عالي نظامي مصر كه به دنبال قيام مردمي در آن كشور و بركناري 'حسني مبارك' كنترل را در اين كشور به دست گرفته است، روز پنجشنبه عازم مصر شد.
به گزارش ايرنا، عبدالله گل اولين مقام بلندپايه خارجي است كه بعد از كنار رفتن ديكتاتور 30 ساله مصر از اين كشور ديدار مي كند و به همين علت سفر وي توجه محافل سياسي و خبري را به خود جلب كرده است.
عبدالله گل پيش از حركت طي سخناني در فرودگاه آنكارا گفت: هدف از سفر يك روزه اش به مصر نشان دادن همبستگي تركيه با مردم و دولت مصر و تبيين نقطه نظرات تركيه در دوران گذار در آن كشور است.
وي گفت: با 'حسين طنطاوي' رييس شوراي عالي نظامي مصر همچنين روابط دوجانبه، تحولات منطقه و بين المللي نيز گفت و گو خواهد كرد.
كارشناسان روابط بين الملل در آنكارا با اشاره اينكه عبدالله گل آخرين بار در 19 جولاي سال گذشته ميلادي به مصر رفته و با حسني مبارك ديدار كرده بود، خاطر نشان مي كنند، 'رجب طيب اردوغان' نخست وزير تركيه و عبدالله گل از رهبران بلند پايه تركيه هستند كه به صراحت در قيام مردم مصر عليه رژيم حسني مبارك از مردم اين كشور حمايت كرده و از مبارك خواسته بودند تا به خواسته هاي مردم پاسخ مثبت دهد.
به گفته همين كارشناسان، سفر عبدالله گل به مصر در شرايطي صورت مي گيرد كه موضوع الگو قرار گرفتن نظام لائيك تركيه براي كشورهاي عربي و خاورميانه كه مردم آنها عليه حكومتهاي ديكتاتور و فاسد قيام كرده اند، به ويژه از سوي محافلي در غرب بطور هدفمند مطرح مي گردد.
برخي ديگر از كارشناسان نيز با تاكيد بر تلاشهاي آمريكا براي حضوري متفاوت در خاورميانه با استفاده از مولفه هاي جديد سياسي اجتماعي در منطقه مي گويند، در اين دوره آمريكا سعي مي كند با نشاندن الگوهاي مد نظر خود، به نوعي رشته هاي ارتباطي غرب با اين جوامع را ترميم بخشيده و از گسترش نفوذ اسلامگرايي در منطقه جلوگيري كند.
اين درحالي است كه مقامات تركيه به صراحت تاكيد دارند، تركيه دغدغه اي به نام الگو قرار گرفتن براي كشورهاي منطقه را ندارد و خواهان گذار مسالمت آميز اين كشور ها به نظام هاي دمكراتيك متكي بر راي مردم است.