خبرگزاري فارس:به گفته منابع امنيتي در مالي و نيجريه، قذافي شورشيان اين كشور را كه پيشتر نيز از آنها حمايت مالي و تجهيزاتي كرده بود براي سركوب انقلابيون ليبي به خدمت گرفته است.
به گزارش فارس، جنگجويان سابق گروههاي شورشي آفريقايي كه معمر قذافي آنها را در دهه نود و اوايل سال 2000 تامين مالي كرده بود، با دريافت پول وارد جنگ با انقلابيون ليبي شدهاند.
منابع امنيتي در باماكو، پايتخت كشور مالي به خبرگزاري فرانسه گفتند، 800 نفر از راهزنان كشورهاي مالي، نيجريه و الجزاير در بوركينافاسو از سوي ليبي مجهز شدهاند تا در صف هواداران قذافي با مخالفان بجنگند.
يك منبع امنيتي در نيجريه نيز گفت ما خود اطلاعاتي در دست داريم كه در بين جنگجويان راهزن تعداد اندكي از راهزنان اهل الجزاير و بوركينافاسو هستند اما شمار زيادي از اين نيروها از راهزنان مالي و نيجريه هستند.
برخي اعضاي شوراي شهر در منطقه كيدال در شمال شرق مالي تاكيد كردند: راهزنان اهل كشورهاي مالي و نيجريه كه شورشيان سابق اين كشورها بودند از سوي رژيم قذافي مجهز شدند و اين نگراني وجود دارد كه آنها با سلاحهايشان بازگشته و اوضاع منطقه ساحل را برهم زنند.
يك خبرنگار خبرگزاري فرانسه نيز گفت يك ديپلمات ليبي مسئول تجهيز اين نيروها در دفتر كوچك خود در يكي از هتلهاي مالي است.
شورش راهزناني كه ليبي از آنها با پول حمايت كرده بود براي 20 سال متوالي موجب ناآرامي در مالي و نيجريه شده بود كه اين ناآراميها در سال 2006 در مالي و در 2009 در نيجريه پايان يافت.
قذافي آن زمان براي راضي كردن شورشيان نيجريه به امضاي توافقنامه صلح با مقامات اين كشور ميليونها دلار به آنها داده بود و رهبران اصلي شورشيان و برخي جنگنجويان را در طرابلس پناه داده بود.
يك منبع از راهزنان نيجريه كه خواست نامش فاش نشود گفت: نزديك به سه هزار جنگجوي راهزن از سال 2009 وجود دارند و اين چيز عجيب و غربي نيست كه قذافي از آنها حمايت كند.
وي افزود: قذافي برخي از اين شورشيان سابق را پس از اينكه آنها را از تابعيت ليبي برخوردار كرد به شبه نظاميان تايع خود ملحق كرد.
"عبدالسلام عسلات "، رئيس شوراي كيدال تصريح كرد كساني كه اكنون در ليبي با مردم ميجنگند مزدور قذافي هستند و يك پل هوايي از چاد به ليبي وجود دارد كه اين راهزنان را به خاك ليبي منتقل ميكند و بقيه از راه خشكي به جنوب ليبي وارد ميشوند.
چاد در دهه هشتاد يكي از مهمترين پايگاههايي بود كه ليبي در آن مداخله كرده و از شماري از جنبشهاي شورشي حمايت كرده و شمال اين كشور را به اشغال خود درآورد.
شماري از اعضاي اين جنبشهاي شورشي در كنار ديگر شورشيان آفريقاي مركزي در ليبي اقامت دارند.
قذافي از شمار زيادي از جنبشهاي شورشي در آفريقا حمايت كرده است.
سخنگوي انجمن حقوق بشر ليبي نيز اعلام كرد كه قذافي 25 هزار مزدور از كشورهاي چاد، نيجريه، مالي و زيمبابوه به خدمت گرفته است.