رسانه هاي غربي با تحليل ها و اخبار مختلف كه به موضوع حمله احتمالي آمريكا به ليبي اختصاص داشته باشد تلاش مي كنند زمينه را براي دخالت نظامي اين كشور در شمال آفريقا آماده كنند.
در حالي كه بحران انساني در ليبي به موضوعي نگران كننده در اذهان جهانيان تبديل شده است، رسانه هاي غربي با برجسته سازي اظهارات مقامات آمريكا در مورد روي ميز بودن گزينه نظامي در برخورد با اوضاع نابسامان كنوني در ليبي، تلاش مي كنند سناريوي دخالت نظامي در اين كشور را به عنوان كار آمدترين گزينه در افكار عمومي جا بياندازند.
'روزنامه واشنگتن پست' در خبري كه به بررسي اوضاع آشفته در ليبي اختصاص داشت نوشت: با ادامه مقاومت قذافي بسياري از ليبيايي ها خواستار دخالت نيروهاي خارجي هستند. به گفته اين روزنامه رهبران انقلابي در شرق ليبي روز سه شنبه خواستار دخالت نيروهاي نظامي بين المللي براي كمك به سرنگوني معمر قذافي شدند.
' تارنماي بي بي سي' نيز امروز در خبري اعلام كرد: آمريكا مي گويد در برابر ليبي هيچ گزينه اي را كنار نگذاشته است.
اين رسانه ضمن بيان هشدار هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا درباره امكان آغاز جنگ داخلي تمام عيار در ليبي، به نقل از وي در جلسه علني كميته روابط خارجي مجلس نمايندگان افزود: 'سراسر منطقه خاورميانه در حال تغيير است و در اين مقطع واكنش محكم و استراتژيك آمريكا ضرورت دارد.' هم زمان، وزارت دفاع آمريكا(پنتاگون) دو كشتي جنگي خود را از طريق درياي مديترانه به سوي ليبي اعزام كرده است.
به گفته بي بي سي رابرت گيتس، وزير دفاع ايالات متحده نيز خبر اعزام دو كشتي جنگي از جمله ناو 'كيئرسارج' به درياي مديترانه را تاييد كرده است.
اين در حالي است كه سيف قذافي فرزند معمر قذافي روز سه شنبه در گفتگو با شبكه خبري اسكاي نيوز انگليس هشدار داد در صورت اقدام نظامي كشورهاي غربي، نيروهاي وفادار به پدرش دست به مقاومت خواهند زد.
'صداي آمريكا' هم در پوشش خبري مسائل مربوط به ليبي بارها به امكان استفاده آمريكا از گزينه نظامي اشاره كرد. اين رسانه در خبري در 10 اسفند گفت: واشنگتن درباره گزينه هاي نظامي مقابله با سركوب مرگبار مخالفان معمر قذافي رهبر ليبي با متحدان خود رايزني مي كند.
صداي آمريكا از برقراري منطقه ممنوعه پروازي براي بازداشتن نيروي هوايي قذافي از حملات بيشتر عليه انقلابيون شرق و بخش هايي از غرب ليبي، به عنوان بخشي از تصميمات در دست بررسي غرب نام مي برد.
اظهارات ديويد كامرون، نخست وزير انگليس در مورد بررسي طرح ايجاد يك منطقه ممنوعه پروازي بر فراز ليبي و سخنان فرماندهان نظامي آمريكا در خصوص استقرار نيروهاي هوايي و دريايي خود در نزديكي ليبي از ديگر موضوعات مطرح شده در اين رسانه است. صداي آمريكا هم چنين از گفتگوي سوزان رايس نماينده آمريكا در سازمان ملل با متحدان اين كشور در ناتو در مورد گزينه نظامي در رويارويي با ليبي خبر داد.
'پايگاه خبري دويچه وله' نيز در خبري از احتمال تحريم هوايي ليبي از طرف ناتو سخن گفت. در عين حال افزود كه دولت فرانسه دخالت نظامي را منوط به نظر شوراي امنيت ميداند.
براساس اين خبر ديويد كامرون نخستوزير انگليس نيز در واكنشي اعلام كرده است كه لندن اجازه نخواهد داد اتفاقي كه براي كردها در زمان صدام حسين رخ داد(عمليات انفال)، در ليبي نيز تكرار شود و به همين دليل طرحهايي نظامي را در دست بررسي دارد.
دويچه وله هم چنين به اظهارات رابرت گيتس وزير دفاع آمريكا و مايك مولن رييس ستاد مشترك ارتش اين كشور اشاره كرد و نوشت: آمريكا تمام گزينهها در قبال ليبي را مورد بررسي قرار ميدهد؛ ولي در عين اينكه بر فشارهاي خود عليه ليبي افزوده، هنوز تصميم قطعي و جدي نگرفته است.
اين رسانه در ادامه به نقل از كاخ سفيد نيز اضافه كرد: 'هدف از ارسال ناوها و هواپيماهاي جنگي آمريكا به نزديكي ليبي، قرار گرفتن در حالت آمادهباش براي مقابله با فجايع انساني است؛ هر چند كه هيچ گزينهاي حتي حمله نظامي به ليبي قابل رد كردن نيست.'
استقرار كشتي هاي جنگي آمريكا در نزديكي مرزهاي ليبي اظهار نظرهاي مختلفي را درباره انگيزه آمريكا از اين اقدام برانگيخته است. بسياري از كارشناسان از اين اقدام ايالات متحده به عنوان يك تهديد نام مي برند. اين در حالي است كه مقامات آمريكايي دليل استقرار ناوهاي جنگي خود در نزديكي ليبي را انجام كمك هاي بشردوستانه و كمك به پناهجويان ليبيايي ذكر كرده اند. حال انتشار گسترده امكان استفاده آمريكا و متحدانش در ناتو از گزينه نظامي بر عليه قذافي و همراهانش در ليبي مي تواند به عنوان تلاشي از سوي رسانه ها و محافل خبري غربي براي توجيه دخالت نظامي آمريكا در خاورميانه قلمداد شود.