ليبي

اکونیوز:رئیس جمهور لیبی با بیان اینکه غربی‌ها برای تسلط بر لیبی و منابع آن در پی حمله به لیبی‌اند، به آمریکا هشدار داد و اعلام کرد در صورت مداخله نظامی واشنگتن، هزاران نفر کشته و لیبی دریای خون و ویتنامی جدید برای آمریکا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران(econews.ir)،، «معمر القذافی» روز گذشته در سومین سخنرانی خود در دو هفته گذشته و همزمان با تظاهرات گسترده مردم در شهرهای این کشور، درباره هرگونه اقدام نظامی آمریکا و غرب علیه کشور خود هشدار داد.

این هشدار قذافی ساعاتی پس از تحرک ناوهای آمریکایی به سوی سواحل لیبی و طرح موضوع بررسی ایجاد منطقه ممنوعه پروازی در آسمان لیبی اعلام شد؛ موضوعی که مقدمات دخالت نظامی در لیبی را فراهم می‌کند.

* لیبی جهنم و دریایی خون آمریکایی‌ها خواهد شد

قذافی که در جشن موسوم به "اعلام تاسیس قدرت مردم " در میان کمتر از صد نفر از نظامیان و نزدیکان خود در یک سالن سربسته در طرابلس سخن می‌گفت و افراد حاضر را "جماهیر " به معنی آحاد مردم خطاب می‌کرد، گفت: کسی نمی‌تواند اجازه بدهد که در کشورش گروه‌های مسلحی باشند که مردم را می‌ترسانند... سیطره مخالفان مسلح بر شهرهای لیبی نمی‌تواند ادامه پیدا کند و باید همه آنان را از بین برد ".

وی با تهدید مردم لیبی، آنان را شورشی خواند و بیان با اینکه "نباید اجازه داد کشور بدین شکل باقی بماند... تا آخرین مرد و زن از لیبی دفاع می‌کنیم "، درباره دخالت نظامی آمریکا و غرب در این کشور هشدار داد و تصریح کرد: اگر آمریکا یا ناتو وارد [لیبی] شوند، هزاران نفر کشته خواهند شد. آنان باید بدانند که وارد جهنم و دریایی از خون خواهند شد.

وی با تهدید آمریکا و ناتو به این که میلیون‌ها لیبیایی را مسلح خواهد کرد، بر «آغاز ویتنام جدید» برای آمریکا تاکید کرد و افزود: نمی‌توانیم به آمریکا یا غربی‌ها اجازه بدهیم وارد لیبی شوند.

* قذافی کسانی که خواستار رفتن من هستند، احمق وبی‌شعورند

وی در ادامه با اشاره به خواسته مردم کشور خود و سران کشورهای دیگر با تاکید بر ماندن خود در لیبی گفت: قذافی هرگز لیبی را ترک نخواهد کرد حتی اگر همه لیبیایی‌ها کشور را ترک کنند.

قذافی در ادامه با استفاده از ادبیات نامناسب، سران کشورهای مختلف را که خواستار رفتن او [از لیبی یا قدرت] شدند، «پست و بی‌شعور» خطاب کرد و افزود: شما خواهید رفت در حالی که قذافی در سرزمین اجداد باقی مانده است.

رئیس جمهوری لیبی که مردم لیبی وی را دیکتاتور این کشور می‌خوانند افزود: من به همراه تنی چند از افسران از همان اوائل انقلاب لیبی قدرت را به مردم تفویض کرده‌ایم و ما هیچ نقشی در قدرت نداشتیم.

وی افزود: نه در قدرت سیاسی و نه در قدرت اداری. اصلا هیچ ارتباطی با قدرت نداشته‌ایم. ما فقط انقلاب کردیم تا سرزمین لیبی که در آن زمان سرتاسر آن تحت اشغال نیروهای آمریکا و انگلیس و ایتالیا بود را آزاد کنیم و با آزادسازی نفت و خاک آنها را به دست مردم سپردیم... نظام لیبی نظام قدرت مردم است که از طریق کنگره‌های مردمی اداره می‌شود.

وی در بخش دیگری از ادعاهای خود با اشاره به نامگذاری انقلاب و کشور لیبی به "جماهیر لیبی "، نظام این کشور را نقطه عطف و غایت مبارزات مردمی برای دستیابی به دموکراسی حقیقی خواند و افزود: مردم در این نظام بدون نمایندگی و بدون هیچ گونه واسطه و میانجی و بدون انتخابات، رئیس جمهور و بدون کابینه از دموکراسی بهره می‌برند... که مردم لیبی از آن برخوردارند.

در میان هر چند جمله قذافی عده‌ای متشکل از حدود 10 زن و مرد که گویا ماموریت گرم کردن مجلس را برعهده داشتند با سر دادن شعار از قذافی تمجید می‌کردند و قذافی نیز فرصت کافی برای اجرای ماموریت به آنها می‌داد.

قذافی بعد از شعار تنی چند از حاضران که "الله، معمر و لیبی و دیگر هیچ " سر می‌دادند، گفت: من برای اولین بار این شعار ملت را می‌شنوم و جهان هم برای اولین بار این شعارها را می‌شنود.

* قذافی: قدرت لیبی در دست مردم است و من فقط نماد هستم

قذافی با بیان اینکه می‌خواهم به جهان یادآوری کنم در همچنین روزی قدرت مردم در لیبی پایه‌گذاری شده است، نظام سیاسی در این کشور را نظام قدرت مردم خواند و افزود: برپایی قدرت مردم در لیبی، این کشور به جماهیر لیبی تبدیل کرد که توسط مردم اداره می‌شود و قدرت مردم به معنی کنگره‌های مردمی و کمیته‌های مردمی است. همه مردم از طریق این کنگره با قدرت سرو کار پیدا می‌کند و همه تصمیماتش را از طریق کمیته‌های مردمی عملی و اجرایی می‌کند ما می خواهیم که جهان این حقیقت را بفهمد.

وی با به تمسخر گرفتن تظاهرات اعتراض‌آمیز مردمی که همه روزه در همه جای این کشور بحران‌زده سرنگونی رژیمش را فریاد می‌زند گفت: این روزها بر زبان‌ها جاری شدن نام خودم شخصا در خارج را می‌شنوسم. ما خندیدیم و تعجب کردیم. به شما چه ربطی دارد. من انقلاب کردم در سال 1977 و قدرت را به دست مردم سپردم و در خانه استراحت کردم و از آن زمان به بعد همه امور به دست مردم سپرده شد. در این مدت من تنها یک نماد و مرجعی بوده‌ام که در صورت لزوم مردم را در اداره کشور کمک می‌کردم.

قذافی درباره حضورش در کنگره‌ها گفت: ‌وقتی در کنگره‌ها شرکت می‌کنم بنا به دعوت شرکت می‌کنم.

* من منصبی ندارم که از آن استعفا کنم

قذافی با غیرقابل‌قبول خواندن هرگونه دخالتی در کشورش گفت: هر کسی بخواهد می‌تواند به من حمله کند و اعتراض کند زیرا نه سمتی دارم که از آن استعفا بدهم، نه نخست وزیرم، نه رئیس جمهور.

وی تظاهرات جاری در لیبی را چالشی از سوی کشورهای خارجی دانست و با بیان اینکه "به من می‌گویند که رسانه‌های خارجی و استعماری بر روی شما تمرکز کرده‌اند "،‌ افزود: من از دیدن تظاهرات حمایتی از رهبر لیبی در همه جای این کشور شگفت زده شدم... میلیون‌ها تن از مردم لیبی شعارهایی در حمایت از رهبر سر دادند.

قذافی با شنیدن شعارهای برخی از حاضران که شعار "الله، معمر و لیبی و دیگر هیچ " گفت: این شعارها را مردم لیبی تالیف کرده که من نشنیده‌ام زیرا شبکه‌های تلویزیونی را مشاهده نمی‌کنم... چون می‌دانیم که این شبکه‌ها فقط فتنه برمی‌انگیزانند و راهی برای پر کردن 24 ساعت شبانه روز هستند.

وی علت تحرکات اخیر را ناشی از حسادت برخی‌ها دانست و افزود: بعضی‌ها می‌گویند چگونه است که قذافی ایتالیا را به سر فرود آوردن و عذرخواهی در مقابل ملت لیبی واداشت... و به اشتباه بودن حمله به لیبی اعتراف کردند و برای مدت 20 سال به لیبی غرامت پرداخت می‌کنند. این یک موضوع تاریخی است یک موضوع خطرناک است.

* قذافی: معترضان نیروهای القاعده هستند

معمر قذافی در سی و چهارمین سالروز آنچه که برپایی قدرت مردم می‌نامد سخنرانی می‌کرد، با بیان اینکه حوادث اخیر در لیبی با نفوذ تدریجی عناصری از القاعده به این کشور صورت گرفت، کشتن معترضان را که از آنها به نیروهای مسلح القاعده یاد میکند، مباح دانست و افزود: برخی از نیروهای القاعده از خارج وارد این کشور شده و برخی دیگر از میان مردم لیبی هستند.

وی قطعنامه شورای امنیت را قطعنامه‌ای که بر اساس اخبار دروغین رسانه‌ها صادر شده خواند و افزود: شورای امنیت چگونه می‌تواند قطعنامه‌هایی تنها بر اساس گزارشات دورغین خبرگزاریها صادر کند. از سازمان ملل می‌خواهم کمیته‌ای را برای تحقیق و تفحص در حوادث لیبی ارسال کند.

* توطئــه برای سیطره بر نفت لیبی

قذافی با اشاره به تهدیدات برخی کشورهای خارجی مبنی بر دخالت نظامی برای آزاد سازی مردم لیبی گفت: با این موضوع توطئه آنها برای سیطره بر نفت لیبی کاملا آشکار شده است. این امر غیر ممکن است زیرا تا آخرین لحظه جنگ با آنها می‌جنگیم.

وی با انکار تظاهرات اعتراض آمیز علیه خود، حوادث جاری در لیبی را در راستای مخالفت مردم با ورود عناصر تروریستی القاعده به کشورشان دانست که به شیوه زرقاوی به سر بریدن مردم مبادرت می‌کردند.


بخش‌های دیگری از سخنرانی قذافی به صورت کوتاه ذکر می‌شود:

قــذافــــی:

- عدم مبارزه با مسلحان باعث سیطره آنها بر شهرهای بن غازی، درنا و سایر شهرهای سقوط کرده، شد.

- توطئه‌ای وجود دارد که در راستای سیطره بر نفت و خاک لیبی گام بر می‌دارد.

- گروه‌هایی وجود دارند که در راستای فراری دادن شرکت‌های نفت و خارج کردن کارکنانشان به آنها حمله می کنند.

- بایستی در مورد کشتار سربازان، پلیس و شهروندان تحقیق کنیم.

- مردم حاضرند برای رهبر لیبی جان بدهند.

- اگر بیگانگان دخالت کنند،‌ خون‌ها ریخته می‌شود.

- هنگام بحث با انسان‌های با فرهنگ احساس سیراب شدن به من دست می‌دهد.

- جوانان به سرم (به جانم) قسم می‌خورند.

- کشورهای عربی از ما بدشان می‌آید و به ما حسادت می‌کنند.

- پسرم سیف العرب انسان مذهبی است که اموال را برای اهالی غزه ارسال می‌کند.

- ملت لیبی بعد از بمباران شدن خانه‌ام، منازلی در همه جای لیبی به من داد.

- غیر ممکن است که شخصی از معمر قذافی بدش بیاید.

- بعد از خروج تونسی‌ها و مصری‌ها از لیبی در لیبی هیچ بیکاری باقی نخواهد ماند.

- کشورهای دوست در شورای امنیت به ما گفتند که این خود نماینده ما بوده است که خواهان صدور قطعنامه علیه لیبی شده است.

- سیاست مال مردم است و جنگ قدرت درکار نیست.

- هیچ زندانی سیاسی در زندان وجود ندارند.

- هیچ تظاهراتی علیه نظام در شرق لیبی انجام نشده است.

- رسانه ها و دخالت خارجی وضع لیبی را بحرانی تر می کنند.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران