خبرگزاري فارس: انقلابيون ليبي كه امروز را روز تجمعات گسترده در صحنهاي مساجد نامگذاري كردهاند؛ قرار است در صحن مساجد و زمينهاي روبروي آنها تجمع كرده و تا سرنگوني رژيم قذافي محل تجمع را ترك نكنند.
به گزارش مانيتورينگ فارس، تلويزيون العربيه به نقل از خبرنگاران خود در ليبي از فراخوان انقلابيون براي برگزاري تجمعات گسترده در مساجد و محيط اطراف آنها خبر داد و افزود: انقلابيون كه امروز را روز تجمعات گسترده در صحنهاي مساجد نامگذاري كردهاند؛ قرار است در صحن مساجد و زمينهاي روبروي آنها تجمع كرده و تا سرنگوني رژيم قذافي محل تجمع را ترك نكنند.
اين گزارش حاكي است كه انقلابيون در حالي خود را براي برگزاري تجمعات نامحدود آماده مي كنند، كه شوراي ملي (دولت انتقالي) هر گونه مذاكره با قذافي را رد كرده و تاكيد ميكند چنانچه موضوعي براي مذاكره مطرح شود، آن موضوع چيزي جز كنارهگيري معمر قذافي از قدرت و اخراج وي از كشور نخواهد بود.
از طرفي از ليبي خبر ميرسد كه جنگندههاي رژيم معمر قذافي براي اولين بار از ابتداي انقلاب مردمي تاكنون روز گذشته ساختمان شركت نفت شهر البريقه را بمباران كردند.
اين در حالي است كه گردان موسوم به "سحبان " وابسته به رژيم قذافي در پي مقاومت سرسختانه مردم البريقه در مقابل نيروهاي قذافي به طور كامل شهر غريان را ترك گفتند تا اين شهر هم به شمار شهرهاي سقوط كرده به دست انقلابيون اضافه شود.
در حالي كه اخباري از موج گسترده بازداشت انقلابيون در بازار جمعه ليبي مخابره ميشود، انقلابيون ليبي سرنشينان دو خودرو را در شهر نالوت دستگير كردند كه همگي از مزدوران خارجي قذافي براي سركوب مردم به شمار ميروند.
با تداوم حملات نيروهاي قذافي به شهر البريقه كه از دو روز گذشته آغاز شده و در هر بار نيروهاي رژيم حاكم از انقلابيون شكست مي خورند، در راستاي رويارويي با هر گونه حمله محتمل، ساعتي پيش شماري از انقلابيون شهر اجدابيا، براي دفاع از شهر نفت خيز البريقه راهي اين شهر شدند.
بر اساس تصاوير دريافتي انقلابيون شهر البريقه كه بيشتر آنها مسلح به تفنگ و آر پي جي هستند، با يورش به حومه شهر "الله اكبر " گويان مقاومت سختي در مقابل يورش نيروهاي قذافي كرده و براي دومين بار نيروهاي قذافي را شكست دادند.
درگيريهايي كه هم اكنون در بندر البريقه، مهمترين بندر صدور نفت در شرق ليبي جاري است، ثابت ميكند كه قذافي از نقص و كاهش درآمدهاي نفتي كه 95درصد عايدات اين كشور را تشكيل ميدهد، به تنگنا افتاده است، بويژه اگر توجه داشته باشيم، اكثر چاههاي نفتي و مراكز صدور نفت ليبي هم اكنون در دست انقلابيون اين كشور افتاده است.
قذافي با تكيه بر صاردات نفت و درآمدهاي ميليارد دلاري حاصل از آن موفق شد، بيش از چهار دهه بر كشور ليبي حكومت كند.
اما با وقوع انقلاب اخير و با توجه به اين كه چاهها و مراكز صدور نفت ليبي در شرق اين كشور قرار دارد و اين مراكز هم اكنون در دست انقلابيون ليبي است و با توجه به تحريمهاي اقتصادي اعمال شده عليه قذافي اين سوال پيش ميآيد كه آيا وي خواهد توانست به اين طريق به حاكميت خود در ليبي ادامه دهد و ميتواند، اجر و مواجب مزدوران خود را پرداخت نمايد تا به كشتار مردم ليبي ادامه دهند. به همين دليل اين سوال مهم مطرح ميشود كه آيا البريقه ميتواند، نفس قذافي را ببرد.
انقلابيون ليبي موفق شدند، شهر استراتژيك "البريقه " در شرق طرابلس پايتخت ليبي كه مهمترين بندر صدور نفت در اين كشور به شمار ميآيد را از نيروهاي قذافي بازپس گيرند.