خبرگزاري فارس: بدنبال تعليق پيمان دوستي رم و طرابلس و خارج شدن ايتاليا از تعهد حفظ امنيت ليبي، وزير امور خارجه ايتاليا در موضعگيري محتاطانهاي از پيشنهاد دخالت نظامي غرب و ناتو در ليبي تلويحا استقبال كرد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، "فرانكو فراتيني " وزير امور خارجه ايتاليا ضمت حمايت تلويحي از دخالت نظامي غرب در ليبي، در موضعي گيري محتاطانه خود اعلام كرد كه اول از همه بايد شوراي امنيت سازمان ملل و همپيمانان ناتو در رابطه با ماموريتهاي مشخص و دقيق خود در اين زمينه تصميمگيري كنند.
فراتيني در مصاحبه خود با "راديو 24 ايتاليا " اعلام كرد: تنها كسي ميتواند نسبت به موضوع عمليات نظامي غرب در ليبي بيتفاوت باشد كه هيچ اطلاعي از جهان عرب ندارد.
فراتيني گفت: گزينه انجام عمليات نظامي در قبال بحران ليبي، كشوري واقع در آفريقاي شمالي با منابع غني نفتي، نيازمند ماموريتهاي دقيق و مشخص ناتو و غرب است.
وزير خارجه ايتاليا در ادامه موضعگيري محتاطانه خود افزود: از زمان شكلگيري بحران ليبي تاكنون، جامعه جهاني به اندازه كافي اظهارنظر كرده است.
اين موضعگيري ايتاليا در قبال واكنش نظامي غرب در ليبي در شرايطي عنوان ميشود كه پيشتر و همزمان با افزايش خشونتهاي مرگبار رژيم ليبي عليه معترضان حامي دموكراسي و افزايش آمار تلفات در اين كشور، "ايگنازيو لاروسا "، وزير دفاع ايتاليا از تعليق پيمان دوستي بين رم و طرابلس خبر داده بود.
بر اساس اين پيمان دوستي كه در سال 2008 ميلادي، توسط "معمر قذافي " حاكم ليبي و "سيلويو برلوسكوني " نخستوزير ايتاليا، به امضا رسيد، ايتاليا موافقت خود را در راستاي عدم استفاده مستقيم و يا غيرمستقيم از فشارهاي نظامي عليه ليبي اعلام كرده بود.
در اين پيمان، ايتاليا متعهد شده بود كه در اقدامات نظامي عليه ليبي دخالتي نداشته باشد و به هيچ كشوري اجازه ندهد از قلمروي ايتاليا براي انجام عملياتهاي خصمانه و نظامي عليه ليبي استفاده كند.
در چنين شرايطي و با توجه به تعليق اين پيمان، امكان شركت "رم "، پايتخت ايتاليا، در ماموريتهاي ايجاد صلح در ليبي، كشوري از حوزه آفريقاي شمالي، آسانتر شده است.