یک مقام مسئول در شرکت ملی نفت با اشاره به خروج کامل کارکنان صنعت نفت ایران از لیبی، اعلام کرد: فعالیتهای نفتی ایران در این کشور آفریقایی تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق در آمده است.
رصد:عبدالنبی قیم در گفتگو با مهر با اشاره به خروج تمامی کارکنان صنعت نفت ایران از کشور لیبی، گفت: 15 نفر از کارکنان شرکت ملی حفاری روز گذشته توسط یک فروند از کشتی های شرکت ملی نفتکش ایران از طریق بندر بنغازی این کشور آفریقایی را ترک کردند.
مدیر پروژه لیبی در شرکت ملی حفاری با تاکید بر اینکه کارکنان صنعت نفت ابتدا به جزیره مالت و سپس به ایران باز گردانده می شوند، تصریح کرد: هم اکنون تمامی کارکنان و کارشناسان حفاری در سلامت کامل به سر می برند.
وی درباره وضعیت دستگاههای حفاری ایران در لیبی، توضیح داد: تمامی سه دستگاه سیمان کاری و اسیدکاری شرکت ملی حفاری در یک منطقه ایمن مورد حفاظت و نگهداری قرار می گیرند.
این مقام مسئول با یاداوری اینکه فعالیتهای نفتی ایران از ابتدای سال 2010 میلادی در لیبی به منظور ارائه خدمات جانبی حفاری به چاههای نفتی شدت گرفته بود، اظهار داشت: در این مدت خدمات سیمانکاری و اسید کاری به 35 حلقه چاه نفتی در منطقه زلطن به شرکت ملی الجوف لیبی ارائه شده است.
قیم در خصوص زمان از سرگیری فعالیتهای نفتی ایران در لیبی، بیان کرد: با توجه به افزایش بحرانهای سیاسی در این کشور عضو اوپک فعالیتهای نفتی ایران تا اطلاع ثانوی در لیبی تعلیق شده است.
به گفته مدیر پروژه لیبی در خصوص حضور مجدد کارشناسان شرکت ملی حفاری ایران در لیبی در آینده تصمیم گیری خواهد شد.
به گزارش مهر، دستگاههای حفاری ایران در 420 کیلومتری جنوب غربی بندر بنغازی و در 160 کیلومتری صحرای لیبی مستقر شده اند.
همزمان با خروج شرکتهای چند ملیتی همچون توتال فرانسه، رپسول اسپاینا، او.ام.وی اتریش، استات اویل هیدروی نروژ و انی ایتالیا از کشور نفتخیز لیبی کارکنان شرکت ملی حفاری ایران هم از این کشور بحران زده شمال آفریقا خارج شده اند.
لیبی با در اختیار داشتن بیش از 39 میلیارد بشکه ذخایر نفت خام و یک تریلیون و 400 میلیارد متر مکعب گاز از کشورهای عضو اوپک است که روزانه یک میلیون و800 هزار بشکه نفت تولید میکند و قصد دارد تا سال 2015 میلادی تولید نفت خود را به 3 میلیون بشکه در روز افزایش دهد.