پايگاه اطلاع رساني دنيا الوطن به نقل از كارشناسان و تحليلگران ليبيايي گفت: ليبي با وضعيت كنوني به سوي جنگ داخلي و طولاني پيش مي رود.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، اين پايگاه خبري به نقل از تحليلگران مي نويسد، شايد برخي گمان كنند 'معمر قذافي' رهبر ليبي همچون 'حسني مبارك' و 'زين العابدين بن علي' رهبران مصر و تونس به آرامي از قدرت كناره گيري كنند اما بايد در اين فكر تجديد نظر كرد، زيرا روزي نبوده كه قذافي خوني نريخته باشد و پايان وي نيز خونين خواهد بود و قذافي اخيرا گفته كه تا آخرين نفر به كشتار ادامه مي دهد.
تحليلگران معتقدند: نظام قذافي تغيير نمي كند، مگر اينكه نزديكان وي او را به كناره گيري مجبور كنند.
كارشناسان مسايل سياسي مي گويند قذافي به شدت معتقد است كه تجسمي از كشورش است و ترجيح مي ددهد ليبي سقوط كند تا به دست نيروهاي انقلابي بيفتد.
'فوار جرجس' استاد سياست هاي خاور ميانه در اين باره مي گويد: اين خطر واقعي كه ليبي به سوي يك جنگ داخلي و طولاني و فرسايشي پيش مي رود، وجود دارد.
وي اظهار داشت: آنچه ما از اقدامات قذافي مشاهده مي كنيم، حاكي از آن نيست كه وي برنامه اي براي خروج از كشورش داشته باشد بلكه وي ترجيح مي دهد تا آخرين لحظه با انقلابيون مبارزه كند.
قذافي خود ابتكار مبارزه زميني را به دست گرفته به طوري كه به نظر مي رسد وي در حمله زميني و هوايي در شهر نفتي البريقه در شرق ليبي حضور داشته است.
جرجس مي گويد: قذافي اخيرا دچار شوك شده بود، ولي قدرت خود را تقويت و خود را براي جنگي طولاني مدت آماده مي كند و اين در حالي است كه وي از توان مالي و نظامي كافي برخوردار است.
كارشناسان مي گويند: با وجود آنكه قذافي سلطه خود را بر بخش زيادي از شرق كشورش از دست داده با اين حال ترجيح مي دهد كه ليبي را مانند آنچه در سومالي به وقوع پيوست به ويرانه اي تبديل كند تا اينكه از قدرت كناره گيري نمايد.
'سعد جبار' وكيل الجزايري مقيم لندن در اين باره مي گويد: قذافي مردم ليبي را در خودش خلاصه كرده و هدف او ايجاد ناآرامي، آشوب و جنگ داخلي است تا اين كشور را به سومالي ديگري تبديل كند.
قذافي بسيار پولدار است و سلاح فراوان و طرفداراني دارد كه مي تواند آنها را مسلح كند و ايجاد آشوب و ناآرامي به نفع وي است.
پيام وي اين است كه من هستم و بعد از من طوفان است اگر مرا مجبور به كناره گيري از قدرت كنيد قدرت را ترك مي كنم، ولي كشوري پاره پاره با يك جنگ طولاني همچون سومالي باقي مي گذارم.
كارشناسان معتقدند: ايستادگي قذافي به فرزندانش كه مسوول امنيت وي هستند وابسته است و همچنين فرزنداني قبيله وي كه داراي پست هاي مهم دولتي مي باشند.
جبار مي گويد: قذافي تنها تصميم گيرنده در ليبي است و حتي به فرزندانش نيز اين اختيار را تفويض نكرده است. قذافي و نيروهايش بر طرابلس و برخي از شهرهاي نزديك به آن از جمله شهر سرت كه محل تولد وي است و زرادخانه هاي بزرگي و پايگاه هاي براي حمايت از زيرساخت هاي نفتي دارد، تسلط دارند.
'جرج جوف' كارشناس امور خاور ميانه در دانشگاه كمبريج گفت: قذافي تسليم نخواهد شد و حمله وي به البريقه بر اين تصميم قذافي صحه مي گذارد.
با وجود آنكه شكاف بزرگي در ميان قبايل ليبي افتاده، ولي برخي قبايل مانند قبيله قذاذفه كه قذافي به آن وابسته است، رهبر ليبي را حمايت مي كنند.
انتخاب ديگري كه قذافي مي تواند انجام دهد سفر به خارج از ليبي است تا از محاكمه در اين كشور مصون بماند، اما اين انتخاب نيز بعد از آنكه دادگاه بين المللي وي و افراد خانواده اش را به دليل اقدامات ضد بشري محكوم كرد، ممكن نيست.
جوف مي گويد: انتظار مي رود قذافي دست آخر با يك انقلاب داخلي از سوي نزديكانش از قدرت كنار رود و اين انجام نخواهد شد مگر اينكه حمايت هاي داخلي كه وي از سوي خانواده، نزديكان، قبيله و گردان هاي نظامي اش برخوردار است متوقف شود، ولي به هر حال پايان وي خوب نخواهد بود.