گاردین نوشت حملات و درگیری های شدید از سوق یافتن لیبی به سمت جنگ داخلی حکایت دارد.
به نوشته شماره امروز این روزنامه، شورشیان لیبیایی تحت فشار فزاینده قرار دارند زیرا نیروهای وفادار به سرهنگ معمر قذافی حملات تازه ای را در جبهه های مختلف اغاز کرده اند تا کنترل شهرهایی را که در اختیار شورشیان افتاده است و نیز کنترل تاسیسات نفتی را مجددا به دست اورند.
این در حالی است که به نظر می رسد تلاش های بین المللی برای خاتمه دادن به این درگیری بی نتیجه مانده است. برخی از شدیدترین درگیری ها از زمان این شورش در پانزده فوریه، در شهر زاویه در سی مایلی غرب پایتخت لیبی رخ داده است.
امارهای محلی از کشته شدن دست کم سیزده نفر و مجروح شدن بیش از سیصد تن خبر می دهند. سرهنگ حسین داربوک رهبر شورشیان شهر زاویه در بین کسانی است که در این حملات کشته شدند.
حملات و بمباران های نیروهای طرفدار قذافی در شرق لیبی نیز گزارش شده است که عمدتا در کنترل مخالفان است.
یک مرکز نفتی در جنوب بنغازی بر اثر این حملات اتش گرفت. این نگرانی وجود داشت که لیبیایی ها در نواحی که شورشیان متمرکز هستند، به زودی با کمبود جدی غذا و دارو مواجه شوند.
گفته می شود بسیاری از فروشگاه ها ذخایر خود را از دست داده و تعطیل شده اند، خطوط حمل و نقل مختل شده است و نیمی از صادرات نفت لیبی متوقف شده است. به نظر می رسید رژیم قذافی تلاش می کند مرز لیبی با تونس را نیز ببندد که در روزهای اخیر دهها هزار کارگر خارجی و لیبیایی به ان فرار کرده اند. به نظر می رسد تلاش های دیپلماتیک برای پایان دادن به این درگیری های خشونت امیز بی نتیجه مانده است.
هوگو چاوز رئیس جمهور ونزوئلا و یکی از معدود متحدان باقیمانده قذافی، اوایل این هفته ادعا کرد رهبر لیبی اماده است با مخالفان مذاکره کند.
اما برنامه او فاقد جزئیات عینی بود و امریکا ان را رد کرد. احمد جبرئیل مشاور مصطفی عبدالجلیل رئیس quotation mark شورای ملی لیبی quotation mark در بنغازی گفت اگر هر گونه مذاکره ای وجود داشته باشد quotation mark بر یک چیز متمرکز خواهد بود: چطور قذافی قرار است کشور را ترک کند یا کناره گیری کند تا ما بتوانیم زندگی مردم را نجات دهیم.
چیز دیگری برای مذاکره وجود ندارد.