به نظر می آید پیشرفت های اخیر قذافی در غرب لیبی، با پیروزهای بیشتر نیروهای مردمی در شرق این کشور جبران شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، ویره دیویس، خبرنگار اعزامی این شبکه به لیبی، طی گزارشی از طرابلس گفت، وضع لیبی در نقاط مختلف این کشور به شدت متفاوت است.
آنچه ما در روز گذشته در حومه پایتخت این کشور دیدیم، تظاهرات مهم علیه معمر قذافی بود.
از سوی دیگر رژیم قذافی تلاشی شدید برای سرکوب این تظاهرات با استفاده از گاز اشک آور و گلوله های پلاستیکی کرد.
از طرف دیگر، ما در شب گذشته شاهد تظاهرات نسبتاً بزرگی در حمایت از قذافی در مرکز طرابلس بودیم.
دیویس تأکید کرد، به نظر نمی آمد که این تظاهرات از سوی دولت لیبی سازماندهی شده باشد، زیرا شرکت کنندگان به نظر می آمد که دوست داشتند در این تظاهرات حاضر شوند و بسیاری از تظاهرکنندگان حامی قذافی با خانواده و فرزندان خود در این تظاهرات شرکت کرده بودند.
وی افزود، شاید ادعای رژیم لیبی که معمر قذافی در طرابلس هواداران زیادی دارد، صحیح باشد.
گزارشگر این شبکه افزود، دینامیک و نحوه تحرک نهضت لیبی با بسیاری دیگر از ناآرامی های در سایر کشورهای عربی، خصوصاً در مصر و تونس تفاوت دارد، زیرا در لیبی، تظاهر کنندگان مخالف رژیم، نتوانستند، مانند جوانان تونسی و مصری، به سرعت، کنترل پایتخت کشورشان در دست گیرند.
البته باید در نظر داشت که رژیم قذافی، در بسیاری دیگر از مناطق لیبی، به خصوص در شرق این کشور، و حتی بخشی از غرب آن، به شدت تحت فشار است و کنترل برخی از شهرها و میادین و تأسیسات نفتی را از دست داده است.
وی اضافه کرد، به نظر من راه حلی فوری و سریع برای خروج لیبی وضع بحرانی کنونی آن وجود ندارد.
این در حالی است که کشورهای همسایه لیبی در ماه گذشته، به سرعت توانستند، رؤسای جمهور سابق خود را سرنگون کنند.
ویره دیویس در خاتمه تأکید کرد، هرچند به نظر می آید طی دو روز گذشته رژیم قذافی توانسته تحرکات بهتری داشته باشد و برخی از نقاط را از نیروهای مردمی بازپس گیرد، در حقیقت چنین نبوده زیرا، به همان نسبت که قذافی موفقیت هایی در غرب لیبی داشته، مناطق بیشتری را در شرق این کشور از دست داده که تحت کنترل نیروهای مخالف رژیم وی درآمده است.
یکی از علل اطمینان قذافی این است که در لیبی ارتشی بسیار بزرگ که بتواند دخالت کند و او را از کار برکنار کند وجود ندارد، بلکه نیروهای شبه نظامی مسلح در مناطق مختلف و در میان قبایل این کشور وجود دارد که همگان لزوماً یکسان عمل نمی کنند.