یک کارشناس امور الجزایر درباره اوضاع این کشور گفت: رییس جمهور عملا حکومت نظامی بر کشور حاکم کرده است.
حسن بوخلیفه، وکیل بین المللی فرانسوی - الجزایری در مصاحبه با شبکه فرانس 24 با اشاره به تعدد اعتراضات در الجزایر گفت: راهبرد مخالفان الجزایر برای تظاهرات علیه حکومت باید بر تدابیر امنیتی نیروهای پلیس غلبه کند. وی گفت: در الجزایر از پنجاه سال قبل حکومتی وجود دارد که آزادی ها را مانع شده است.
اعتراضات در الجزایر یک مطالبه دموکراتیک است و امروز گروه های هماهنگ کننده تظاهرات مخالفت آمیز سعی می کنند شمار مکان های تجمع را افزایش دهند.
لغو حالت فوق العاده در الجزایر در واقع یک ظاهرسازی از سوی حکومت است.
عبدالعزیز بوتفلیقه عملا حالت فوق العاده را به حکومت نظامی تغییر شکل داده است.
رژیم بوتفلیقه فاسد و جنایتکار است.
مردم الجزایر پنجاه سال است خواستار دموکراسی سوسیال هستند اما در این مدت حکومت های نظامی و پلیسی بر کشور حاکم بوده است که در اوج فساد قرار دارند و میلیارد ها دلار درآمد حاصل از نفت و گاز را با واسطه شرکت سوناتراک چپاول می کنند.
رسوایی های مالی در این زمینه بسیار است.
مردم الجزایر به مانند مردم تونس و مصر و همین طور لیبی خواستار دموکراسی هستند.
بوخلیفه درباره اینکه چرا اعتراضات در الجزایر به مانند تونس و لیبی اوج نمی گیرد، گفت: ایده غلطی وجود دارد که بر اساس آن گفته می شود مردم الجزایر طی ده سال جنگ داخلی تاوان سنگینی داده اند و به همین دلیل اعتراضات اوج نمی گیرد.
این درست است که مردم الجزایر با گوشت و استخوان این دوران مرگبار را تجربه کرده اند.
اما به جز این دوره که از سال 1992 تا 2000 نزدیک به صد و پنجاه هزار قربانی گرفت، انقلاب دیگری از مردم الجزایر در اکتبر 1988 در زمان شاذلی بن جدید پانصد هزار کشته بر جای نهاد.
در آن زمان غرب درگیر مسایل شرق اروپا بود و از این رویداد غافل ماند.
حکومت امروز هم ادامه همان رژیم بن جدید است.
قبل از 1988 در سال 1980 شاهد قیام مردم کابیلی بودیم که خواستار رسمی شدن زبان شان بودند.
بوخلیفه درباره دموکراسی درخواستی در الجزایر گفت: امروز این جوانان هستند که در الجزایر خواستار برقراری نظام دموکراتیک اند و فراموش نکنیم نزدیک به هفتاد درصد جمعیت الجزایر را جوانان تشکیل می دهند.