خبرگزاری فرانسه در گزارشی از واشنگتن به قلم دان دو لوس نوشت :
درحالیکه باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا درحال بررسی اقدام نظامی احتمالی در لیبی است ، بازتاب هایی از یک بحث سیاسی دیگر وجود دارد که در دهه هزار و نهصد و نود برسر جنگ ها در کشورهای بالکان بوجود آمده بود . شباهت های موجود شامل درخواست سناتورها برای اقدام جدی از هوا برای محافظت از جان غیر نظامیان ، بحران انسانی روزافزون و هشدار ارتش آمریکا درمورد خطرهای مداخله در این کشور است. وزارت دفاع آمریکا پنتاگون و کاخ سفید واکنش های متفاوتی را به احتمال ایجاد یک منطقه پرواز ممنوع بر فراز آسمان لیبی نشان داده اند اما مقامات آمریکایی تاکید دارند یک شکاف نظامی - غیر نظامی مانند آنچه که در دوره ریاست جمهوری بیل کلینتون رئیس جمهور اسبق آمریکا برسر یوگسلاوی سابق وجود داشت ، به چشم نمی خورد . رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا و دریاسالار مایکل مولن رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا تمایل چندانی به ایجاد منطقه پرواز ممنوع برفراز آسمان لیبی نشان نداده اند و گیتس نیز از بحث های مطرح شده درباره اقدام نظامی در لیبی انتقاد کرده است . اظهارات این مقامات نظامی آمریکا چند روز پس از آن مطرح شد که هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا گفته بود ایجاد منطقه پرواز ممنوع برفراز آسمان لیبی در دست بررسی است اما مقامات آمریکایی این اختلاف دیدگاه بین مسئولین نظامی و غیر نظامی کشورشان را کم اهمیت دانسته اند . یک مقام وزارت دفاع آمریکا که خواست نامش فاش نشود در مصاحبه با فرانس پرس گفت آنها درمورد آنچه که وجود دارد صادق هستند . کلینتون اوایل این هفته بحران سیاسی در لیبی را با درگیری در کشورهای حوزه بالکان تشبیه کرد یعنی زمانی که همسرش بیل کلینتون اداره امور در آمریکا را به دست داشت . جدی ترین بحث های سیاسی درمورد کشورهای بالکان برسر مسئله این مسئله بود که آیا باید فراتر از ایجاد یک منطقه پرواز ممنوع حرکت کرد و وارد اقدام نظامی علیه صرب ها شد یا خیر. آمریکا و متحدانش در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو پس از سالها بحث سرانجام حملات هوایی را انتخاب کردند اما فرماندهان نظامی آمریکا ازجمله کالین پاول تمایلی به این کار نداشتند . رابرت هانتر که در زمان ریاست جمهوری بیل کلینتون سفیر آمریکا در ناتو بود معتقد است ایجاد منطقه پرواز ممنوع برفراز بوسنی یک شکست بود زیرا نیروهای صرب همچنان قادر بودند با استفاده از تانک ها و توپخانه غیرنظامیان را هدف قرار دهند . این دیپلمات آمریکایی ایجاد منطقه پرواز ممنوع را بر فراز آسمان لیبی رد و آن را بیهوده توصیف کرده است . هانتر تصریح کرد اکنون درحالی بحث درباره چنین کاری در لیبی مطرح می شود که درمورد چگونگی اجرای آن و حتی پیامدهای چنین کاری فکر نشده است .
اگر هرگونه پرواز بر فراز لیبی ممنوع شود در آنصورت چگونه می توان از اقدام معمر قذافی رهبر لیبی در کشتن مردم جلوگیری کرد .
آمریکا و شرکایش به جای این کار باید به دنبال راهی برای کنار گذاشتن قذافی از قدرت در لیبی باشند . سناتور آمریکایی جان مک کین با اشاره به خطری که چنین کاری برای غیر نظامیان به دنبال دارد ، اقدام سریع در لیبی و همچنین ایجاد منطقه پرواز ممنوع و عملیات مخفیانه در این کشور را خواستار شده است . مک کین گفت اگر شما خواستار برکناری قذافی هستید ، یکی از راه های ممکن برای چنین کاری ، ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز آسمان لیبی است تا وی قادر به قتل عام مردم این کشور نباشد . ریچارد فونتین از تحلیلگران مرکز امنیت جدید آمریکایی گفت بحث درباره اقدام در لیبی دردسرهای دیپلماتیک مشابه آنچه را بوجود آورده است که قدرت های جهان برسر درگیری در بالکان با آن روبرو بودند . وی فزود به نظر می رسد روسیه و چین با اقدام آمریکا یا ناتو در ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز آسمان لیبی مخالفت کنند .
ایجاد منطقه پرواز ممنوع در بوسنی و عراق در دهه هزار و نهصد و نود توانست از قدرت هوایی جلوگیری کند اما عملیات هایی که سالها نیازمند پروازهای فراوان بود محدود به استفاده از نیروی زمینی شد .