خبرگزاري فارس: "معمر قذافي " ديكتاتور ليبي از سازمان ملل متحد يا اتحاديه آفريقا خواست تا درباره گزارشهاي منتشر شده مبني بر جنايتهاي ضدبشري او و حملات هوايي به مردم ليبي تحقيقاتي را صورت دهد.
به گزارش فارس، قذافي در گفتوگو با هفتهنامه فرانسوي "لو ژورنال دو ديمانش "، اظهار داشت: در وهله اول ميخواهم كه كميتهاي تحقيقاتي از سازمان ملل يا اتحاديه آفريقا به ليبي بيايد و اجازه خواهيم داد كه بدون هيچ مشكلي كار كند.
ديكتاتور ليبي افزود كه ترجيح ميدهد فرانسه مسئوليت هماهنگي كار كميته تحقيق ياد دشده و سرپرستي آن را برعهده داشته باشد.
وي بار ديگر گفتههاي پيشين خود را تكرار كرد و گفت كه با تروريسم در منطقه حوزه درياي مديترانه ميجنگد و ابراز تعجب كرد كه چرا غرب اين امر را درك نميكند و از او حمايت نمينمايد.
قذافي گفت: نظاميان هلندي كه اخيرا درجريان اجراي عمليات نجات بدون مجوز در ليبي دستگير شدهاند، اسير به شمار ميروند و اين امري عادي است.
نيروهاي قذافي سه نظامي هلندي را روز يكشنبه در جريان تلاش غيرقانوني آنها براي خارج كردن اتباع خارجي از جمله يك مهندس هلندي و ساير اتباع اروپايي بوسيله يك بالگرد نيروي دريايي در شهر سرت ليبي دستگير شدند.
* تعيين رئيس و اعضاي شوراي ملي توسط انقلابيون ليبي
در همين حال، از ليبي خبر ميرسد كه شوراي ملي ليبي "مصطفي عبدالجليل " وزير دادگستري مستعفي ليبي را به رياست خود برگزيد و برخي از اعضاي اين شورا را انتخاب كرد و هدف از آن نمايندگي ليبي و پرچمداري انقلاب اين كشور عليه رژيم قذافي است.
اين شورا بعد از اولين نشست خود در روز شنبه در شهر "بنغازي " در شرق ليبي اسامي هشت نفر از 31 نفر اعضاي خود را اعلام كرد اما ترجيح داد كه به دلايل امنيتي نام ساير اعضا را اعلام نكند.
اين شورا همچنين "علي العسياوي " سفير مستعفي ليبي و "محمود جبرئيل " دبيركل سابق شوراي برنامهريزي ملي در امور خارجي و "عمر الحريري " از افسران جنبش وحدتگرايان آزاده را كه كودتاي 1969 ميلادي را اجرا و سپس زنداني شد، مامور امور نظامي كرد.
"عبدالرحمن شلقم " نماينده مستعفي ليبي در سازمان ملل نيز به عنوان نماينده اين شورا در سازمان ملل تعيين شد.
"احمد الزبير " نيز از ديگر اعضاي شوراي ملي است كه 30 سال از عمر خود را در زندانهاي قذافي سپري كرده است و "سلوي ادغيلي " و "فتحي تربل " وكيل و از وكلاي پرونده ابوسليم و "فتح باجا " اعضاي ديگر اين شورا را تشكيل ميدهند.
فتحي باجا استاد علوم سياسي گفت كه ساختار نيروي انساني اين شورا دلگرم كننده است زيرا افرادي جوان انتخاب شدهاند كه منعكس كننده توازن جغرافيايي و قبليهاي كشور هستند.
اين شورا كه تاكيد ميكند يك دولت انتقالي نيست ميخواهد مقر خود را از بنغازي به طرابلس منتقل كند كه همچنان تحت قبضه قذافي است اما انقلابيون ميخواهم به سمت اين شهر پيشروي كنند كه به گفته "عبدالجليل " با كنترل بر شهر سرت كه به منزله حلقهاي امنيتي براي طرابلس به شمار ميرود، آغاز خواهد شد.
وي همچنين از تماس با كشورهاي اروپايي و عربي سخن گفت و افزود كه اين شورا در برخي كشورهاي عربي آمادگي براي به رسميت شناختن خود را احساس كرده است.
اين شورا درخواست خود را براي حملات هوايي سازمان ملل عليه نيروهاي قذافي تكرار كرد اما عبدالجليل بر مخالفت با استقرار نيروهاي بينالمللي در ليبي تاكيد كرد و گفت كه انقلابيون نيروي كافي براي آزادسازي كشورشان را دارند.