خبرنگار سی ان ان گزارش داد انگلیس و ایتالیا مهم ترین مقصد پول های لیبی هستند که توسط قذافی و خانواده وی از لیبی خارج شده اند.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان ، اتیکا شوبرت خبرنگار سی ان ان در لندن در گزارشی درباره دارایی های قذافی و خانواده وی گفت زمانی سیلویو برلوسکنی نخست وزیر ایتالیا از ارتباط بسیار نزدیک خود با قذافی سخن گفته بود.
تونی بلر نخست وزیر سابق انگلیس هم بعنوان مشاور خانواده قذافی معرفی شده است.
به همین علت تعجب اور نیست که ایتالیا و انگلیس دو کشور اصلی مقصد دارایی ها و پول های رژیم قذافی باشند.
در همین راستا حدود هفت ممیز پنج دهم درصد از سهام quotation mark یونیکردیت گروپ quotation mark ایتالیا بعنوان بزرگترین بانک این کشور، همچنین دو درصد از سهام quotation mark فین مکانیکا quotation mark گروه صنعتی دفاعی و فضایی ایتالیا، کمتر از یک درصد سهام شرکت quotation mark انی quotation mark شرکت انرژی ایتالیا و همچنین بیش از هفت و نیم درصد از سهام باشگاه فوتبال یوونتوس ایتالیا متعلق به قذافی و خانواده وی است. خبرنگار سی ان ان گفت در لندن هم قذافی و خانواده وی سرمایه گذاری های قابل توجهی در بخش املاک داشته اند .
یکی از سرمایه گذاری های قذافی در لندن خرید ساختمانی قدیمی است که در برابر ساختمان بانک انگلیس قرار دارد.
همچنین برخی مراکز پرتردد تجاری در خیابان اکسفورد متعلق به معمرقذاقی هستند.
اما بسیاری از کارشناسان معتقدند دارایی های قذافی و خانواده وی در کشورهای مانند ایتالیا و انگلیس تنها بخشی کوچک از سرمایه گذاری های قذافی در خارج است.
زیرا بخش عمده ای از دارایی های قذافی در خارج به شکل پول نقد یا سرمایه گذاری های کوتاه مدت مالی است.
بخش عمده ای از پول نقد قذافی هم در نزد بانک های امریکایی است. خبرنگار سی ان ان گفت فعالان مبارزه با فساد مالی معتقدند بلوکه کردن دارایی های قذافی در خارج ضربه سنگینی به وی وارد خواهد کرد. روبرت پالمر از کارشناسان مبارزه با فساد مالی گفت برای ان که قدرت در کشوری در اختیار کسی باشد باید منابع مالی ان در اختیار او باشد.
در مورد قذافی هم کاملا مشخص شده است که وی سرمایه گذاری های لیبی را در اختیار دارد و دهها میلیون پوند در سراسر جهان سرمایه گذاری کرده است.
براساس برخی گزارش ها قذافی تنها حدود بیست میلیارد پوند در انگلیس سرمایه گذاری کرده است.
هفته جاری اتحادیه اروپا تحریم های شدیدی را علیه لیبی نهایی کرد.
همچنین برخی سازمان ها و نهادها هم اقدامات شدیدی را علیه قذافی انجام داده اند.
برای مثال پیِیر سون بعنوان ناشر فایننشال تایمز که بخشی از سهام ان متعلق به قذافی است حدود سه در صد از سهام متعلق به حاکم لیبی را بلوکه کرد.
امریکا هم پیش از این سی میلیارد دلار از دارایی های قذافی را بلوکه کرده است.
در چارچوب این اقدام بزرگترین بخش از سرمایه های قذافی بلوکه شد.
کارشناسان امیدوارند تحریم های امریکا و اتحادیه اروپا علیه قذافی به بلوکه شدن بخش قابل توجهی از دارایی ها و سرمایه های قذافی منجر شود.