خبرگزاری فرانسه در گزارشی از پاریس به قلم ژان لویی دو لا وسر نوشت .فرانسه با به رسمیت شناختن شورای ملی لیبی، نهاد انقلابیون، به عنوان تنها مخاطب خود در لیبی، با تلاش برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع و با ایجاد پل هوایی بشردوستانه قصد دارد نشان دهد که نخستین جبهه را در برابر سرهنگ قذافی ایجاد کرده است.
در زمانی که آلن ژوپه وزیر امور خارجه فرانسه یکشنبه در قاهره اعلام کرد اروپا و فرانسه نمی توانند جنون جنایتکارانه سرهنگ قذافی را تحمل کنند ، وزارت امور خارجه این کشور اعلام کرد از شورای ملی لیبی که نمایندگان انقلابیون ایجاد کرده اند و روز شنبه خود را تنها نماینده این کشور معرفی کرد حمایت می کند. درحالی که حکومت معمر قذافی یکشنبه به پاتکی خونین برای درهم شکستن انقلابیون ادامه می داد ، پاریس حمایت خود را از اصول حاکم بر این شورا و اهدافی که این شورا برای خود تعیین کرده است اعلام کرد. برنار والرو سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه از عزم یکپارچه ای که بر این شورا حاکم شده است خرسند است. ژوپه در روزهای اخیر بارها اعلام کرده است سرهنگ باید برود زیرا او با تیراندازی به سوی مردم خود بی اعتبار شده است. درخواست های موکد معمر قذافی که در هفته نامه لوژونال دودیمانش پیشنهاد کرد فرانسه کمیسیون تحقیقی را درباره لیبی هماهنگ و هدایت کند و ریاست آن را برعهده گیرد با سکوت سنگینی در پاریس مواجه شده است. بیم وهراس هایی که او درباره تهدید القاعده و خطر هجوم مهاجران از لیبی مطرح کرد نیز نزد مقامات فرانسوی هیچ بازتابی نداشت.
سرهنگ قذافی که از چهل ودو سال پیش قدرت را در لیبی برعهده دارد و اواخر دو هزار و هفت با تشریفات زیادی در کاخ الیزه مورد استقبال قرار گرفت اکنون دیگر مخاطب فرانسه نیست. پاریس که به سبب خوشرویی در قبال رژیم های فاسد زین العابدین بن علی در تونس و حسنی مبارک در مصر مورد انتقاد قرار گرفته است از ابتدای بحران لیبی رفتار سرسختانه ای در پیش گرفت. به ویژه به ابتکار فرانسه بود که شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه ای تاریخی تصویب کرد که در آن تحریم ها و توسل به دادگاه کیفری بین المللی به سبب اقدامات ناقض حقوق بشر حکومت قذافی پیش بینی شده است. فرانسه همچنین موافقت با برگزاری نشست ویژه اتحادیه اروپا را در هفته آینده در بروکسل به دست آورد. پاریس درپی کارامدترین امکانات اروپایی برای قطع مجاری قدرتمند مالی لیبی است. در عرصه بشردوستانه نیز فرانسه گروهی پزشکی را نزد انقلابیون در بنغازی در شرق لیبی فرستاد و پلی هوایی برای بازگرداندن بیش از پنج هزار مصری که از طریق مرز تونس از خشونت ها در لیبی گریخته اند ایجاد کرد. ناو بالگردبر میسترال نیز به سمت تونس به پیش می رود تا خارجی ها را تخلیه کند. تمهیدات برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع که شورای ملی لیبی درخواست می کند پیچیده ترین پرونده اقدامات علیه قذافی است: این تمهیدات قرار است در قاهره موضع دیدار ژوپه با عمرو موسی دبیر کل اتحادیه عرب باشد. وزیر امور خارجه فرانسه در این خصوص با یونس عبدالفتاح وزیر کشور سابق سرهنگ قذافی که به انقلابیون در بنغازی پیوسته گفتگو کرده است. ژوپه گفته است به شدت برای تصویب قطعنامه ای در شورای امنیت سازمان ملل متحد کار می کند که این اجازه را به روشنی صادر کند. همه کارشناسان عقیده دارند برقراری منطقه پرواز ممنوع فوریت دارد اما در عین حال مسئله حساسی است . کارشناسان از تاثیر منفی چنین عملیاتی که ممکن است در چارچوب آن ناتو وادار شود هواپیماهای لیبیایی را سرنگون کند در افکار عمومی کشورهای عربی می هراسد. ژوپه به تازگی بر ضرورت حمایت گسترده کشورهای منطقه از چنین تدبیری تاکید کرده است. وی در هرصورت اساسا مداخله نظامی زمینی ناتو را مردود دانسته است زیرا به گفته وی چنین مداخله ای ممکن است افکار عمومی وملت های عربی را علیه شمال مدیترانه بشوراند. فرانسه از بهای سنگینی که این کشور احتمالا در صورت شکست انقلاب های عربی در ساحل جنوبی مدیترانه خواهد پرداخت آگاه است.