نیروهای حافظ صلح اتحادیه آفریقا به همراه نظامیان سومالی مدعی شدند به موفقت هایی در برابر نیروهای الشباب دست یافتند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی ، نیروهای متحد موفق شدند بخشهای مهمی از شهر موگادیشو ، پایتخت سومالی را تصرف کنند. به گفته فرماندهان نظامی سومالی ، آنها اکنون کنترل شهر بلت هاوا (Belet Hawa) را نیز بدست گرفتند.
در این درگیری که ساعت ها بطول انجامید ، دهها نفر کشته شدند. محی الدین محمد علی ، مدیر مرکز سیاست های سومالی و تحلیلگر سیاسی مقیم لندن درباره صحت موفقیت های نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در موگادیشو گفت صلحبانان اتحادیه آفریقا تنها حامیان دولت انتقالی سومالی برای شکست نیروهای الشباب محسوب می شوند. محمد علی گفت در مناطق بلت هاوا و موگادیشو سربازان طرفدار دولت به موفقت هایی دست یافتند و کنترل بخشهای مهمی از مناطق مرزی را بدست گرفتند.
وی کنترل مناطق مرزی سومالی و اتیوپی را بسیار مهم خواند.
در این منطقه ، افراد بدون کنترل می توانند از مرز دو کشور عبور کنند و در صورتی که این منطقه به روی تمام افراد باز شود ، هر کسی می تواند از آن سوی مرز وارد سومالی شود و به اقدامات خشونت آمیز دست بزند.
وی افزود جهان اکنون درگیر جنگ علیه تروریسم است و اگر این منطقه مرزی توسط دولت ها مسدود نگردد ، مشکلات عدیده ای بوجود خواهد آمد و به همین علت موفقیت نیروهای حافظ صلح در تصرف منطقه ، بسیار حائز اهمیت است.
وی درباره امکان توانمندی نیروهای حافظ صلح در حفظ مناطق تصرف شده گفت نیروهای حافظ صلح مستقر در سومالی اهل اوگاندا وبروندی هستند.
از میان پنجاه و سه کشور آفریقا ، تنها اوگاندا نیروهای خود را به سومالی اعزام کرده است و بقیه این کشورها مایل نیستند نیروهای خود را به سومالی اعزام کنند.
وی گفت امروز تعداد نیروهای نظامی در سومالی باید افزایش یابد زیرا سومالی تنها محدود به موگادیشو نیست.
سومالی یک منطقه گسترده است.
اکنون در منطقه گیدو درگیری وجود دارد.
مناطق دیگری نیز وجود دارند که تحت کنترل شبه نظامیان الشباب قرار دارند ، در حالی که تعداد سربازان آفریقایی در سومالی تنها به پنج هزار نفر می رسد.
سومالی دارای هجده ایالت است و برای پوشش تمام این منطقه ، به سربازان بیشتری نیاز است.
نکته دیگر اینکه نیروهای آفریقایی مستقر در سومالی از تجهیزات و بودجه کافی برخوردار نیستند و وقتی افرادی از تجهیزات و بودجه کافی برخوردار نباشند و بخواهند در منطقه جنگی مانند سومالی نقش حافظان صلح را ایفا کنند ، از کارآیی زیادی برخوردار نخواهند بود.
در اینجاست که نیروهای حافظ صلح برای شکست نیروهای الشباب با مشکلات عمده ای مواجه خواهند بود زیرا الشباب نه تنها کنترل بخشهایی از موگادیشو را در دست دارند ، بلکه بر منطقه کاسمایو و بسیاری از مناطق دیگر نیز تسلط دارند.
جامعه جهانی از شکست الشباب خرسند خواهند شد و دولت سومالی باید هر چه زودتر این کار را انجام دهد.