خبرگزاری شینهوا در گزارشی از پکن نوشت: آشوب سیاسی در خاور میانه و شمال آفریقا تاکنون نه تنها بر کشورهای عربی بلکه سراسر جهان تاثیر گذاشته است.
در هفته گذشته، بحران آوارگان فراری از لیبی، اروپا را تحت تاثیر قرار داده است زیرا شمار پناهجویانی که به سمت سواحل کشورهای اروپایی در حرکتند مدام رو به افزایش است. تنها در روز پنجشنبه گذشته، حدود پنجاه پناهجو وارد جزیره لامپدوسا در جنوب شرق سیسیل ایتالیا شدند.
در واقع لامپدوسا نخستین بندری بود که مسئولان آن از ورود پناهجویانی خبر دادند که از شمال آفریقا آمده بودند تا خود را به اروپا برسانند. روبرتو مارونی وزیر کشور ایتالیا هشدار داده ممکن است شمار پناهجویان به بیش از یک میلیون نفر برسد. وزیر کشور ایتالیا از دیگر کشورهای اروپایی درخواست کمک کرده است. مارونی گفت quotation mark ما در وضعیت فوق العاده و غیرمنتظره بشردوستانه قرار داریم و من از اروپا درخواست می کنم همه اقدامات مقتضی را برای مقابله با فاجعه ای بشری اتخاذ کند.
این درخواست ماست.
چرا که به تنهایی از دست ما کاری ساخته نیست.
quotation mark جیورجیو ناپولیتانو رئیس جمهور ایتالیا نیز از اروپا خواست راهبرد مشترکی در خصوص پناهجویان اتخاذ کند. ناپولیتانو گفت quotation mark حوادث ناگوار اخیر در آنسوی مدیترانه، نشان داد که اتحادیه اروپا باید کار ناتمام خود را درباره پناهجویان به اتمام برساند و مقرراتی را در خصوص پناهجویان و حمایت از مهاجران اتخاذ کند.
quotation mark وی افزود quotation mark نباید کار مدیریت موثر مرزهای اتحادیه اروپا را تنها به کشورهای عضو محول کرد.
زیرا این مرزها، مرز کشور واحدی نیستند بلکه مرز اتحادیه اروپا هستند.
quotation mark هجوم پناهندگان به کشورهای اتحادیه اروپا همچنین نگرانی امنیتی فزاینده ای محسوب می شود زیرا بیم آن می رود تروریستها نیز بتوانند خود را در میان پناهجویان مخفی و به کشورهای میزبان نفوذ کنند. از سوی دیگر، تنشهای منطقه ای بازارهای جهانی را نیز متاثر کرده اند.
مهمترین تاثیر ناآرامی های لیبی، کاهش صادرات نفت این کشور تا هفتادو پنج درصد و تاثیر آن بر قیمت های جهانی نفت بوده است. از زمان نخستین ناآرامی های اخیر خاور میانه که ماه دسامبر گذشته از تونس آغاز شد تا اعتراضات در لیبی، بهای نفت خام در بازارهای جهانی از هشتاد و هشت دلار در هر بشکه به بیش از یکصد دلار رسیده است. با تشدید خشونت ها در لیبی و افزایش بی ثباتی در منطقه نفت خیز شمال آفریقا و خاور میانه، قیمت نفت خام سبک آمریکا در پایان معاملات روز جمعه افزایش یافت و به یکصد و چهار دلار در هر بشکه رسید. نوریل روبینی کارشناس امور اقتصادی هشدار داد گسترش ناآرامی ها در خاور میانه ممکن است قیمت های جهانی نفت را به یکصد و چهل تا یکصد و پنجاه دلار در هر بشکه برساند و رکود اقتصادی دو رقمی را در بخشهایی از اروپا بدنبال داشته باشد. بعلاوه، افزایش قیمتهای جهانی نفت اوضاع نابسامان بازار مواد غذایی را بیش از پیش وخیم کرد. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) روز پنجشنبه اعلام کرد قیمت های جهانی مواد غذایی ماه فوریه برای هشتمین ماه پیاپی افزایش یافت. بنابر اعلام فائو، میانگین شاخص بهای مواد غذایی این سازمان ماه فوریه دویست و سی و شش واحد بود که نسبت به ماه ژانویه دو و دو دهم واحد رشد داشت. بانک جهانی نیز ماه فوریه اعلام کرد با افزایش بهای مواد غذایی در جهان در ماه فوریه حدود چهل و چهار میلیون نفر دیگر از جمعیت جهان دچار فقر شدید شدند.