گزارشها حاكي است ونزوئلا، و برخي كشورهاي عربي حاضر به پذيرش قذافي و اعطاي پناهندگي به ديكتاتور ليبي نيستند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، شبكه خبري العربيه روز يكشنبه با اعلام اين خبر افزود: آخرين خبرها از وضعيت قذافي حاكي است كه تلاش فرستاده هاي ويژه ديكتاتور ليبي به سه كشور ونزوئلا، قطر و سوريه كه به گمان وي مي توانستند به او و اعضاي خانواده اش پناهندگي سياسي دهند، با شكست مواجه شد و هر سه كشور حاضر به پذيرش قذافي نشدند.
اين گزارش مي افزايد : بدر حالي كه مبارزات مخالفان قذافي در شهرهاي شرق و غرب طرابلس پايتخت كشور ليبي و حتي در بعضي از خيابان هاي اطراف پايتخت ادامه دارد ، خبرگزاري ها از بكارگيري خشونت شديد توسط نيروهاي حكومتي و ' مزدوران خارجي' خبر مي دهند.
اين وضعيت، سناريوي خروج رهبر ليبي از اين كشور را با شكست مواجه كرده است.
در همين حال، روزنامه كويتي 'السياسه' در شماره روز شنبه خود نوشت كه پاسخ منفي به تقاضاي قذافي روز گذشته از سوي مقامات سوريه و قطر به فرستادگان رهبر مغضوب ليبي ابلاغ شد.
اين روزنامه همچنين به نقل از منابع اطلاعاتي آلماني افزود كه ونزوئلا نيز تقاضاي پناهندگي قذافي را رد كرده است.
گردان هاي هوادار قذافي كه در كنار بعضي از اجيرشدگان خارجي با نيروهاي مردمي بپاخاسته درگير و به تجمع هاي آنان حمله مي كنند، به گفته اغلب خبرگزاري ها از هر وسيله اي و از جمله بمباران براي سركوب مخالفان استفاده مي كنند و در درون و بيرون شهرها خشونت مفرط بكار مي برند.
هم اكنون به اعتراف بعضي از مسئولان ليبي در برخي از خيابانهاي اطراف طرابلس پايتخت اين كشور مقاومت هايي ديده شده است كه بر اثر آن تعدادي كشته و زخمي شده اند.
شايد همين نزديكتر شدن جنبش اعتراضي مردم به مقر حاكميت رهبر ليبي باعث شده است كه وي برنامه اي براي خروج از اين كشور طي روزهاي آينده در نظر گيرد.
اين در حالي است كه قذافي پيش از اين گفته بود: من فقط اسلحه ام را دارم كه با آن تا آخرين قطره خونم مي جنگم.
رهبر بلا منازع 4 دهه اخير كشور نفت خيز و كم جمعيت ليبي كه طي سالهاي طولاني حاكميتش طيف هاي مختلفي را از درآمد سرشار نفت كشورش بهره مند كرده اكنون جايي در جهان براي پناهندگي نمي يابد و شايد واقعاً مجبور شود بين پيكار تا آخرين نفس يا خودكشي و يا مخفي شدن يكي را برگزيند.
اين احتمال نيز وجود دارد كه توسط يكي از نزديكانش كشته شود.
به نوشته اين رسانه، مخالفان قذافي مي گويند تاكنون 6 هزار كشته حاصل خيزش اخير مردم ليبي است كه به نوشته السياسه نصف تعداد قربانيان از خود پايتخت بوده اند.
شهرهاي الزاويه واقع در 60 كيلومتري غرب طرابلس و راس لانوف واقع در 600 كيلومتري شرق طرابلس اين روزها شاهد بيشترين حملات و درگيري بوده اند.
مخالفان قذافي سعي دارند ضمن پيشروي به سوي مركزقدرت، با كشته هاي كمتري حكومت را به زانو درآورند.
قذافي تاكنون بسياري از سفيران خود را در نقاط مختلف جهان از دست داده است. آنان به مخالفان رهبر ليبي پيوسته و از لزوم برقراري آزادي و دموكراسي سخن گفته اند. يكي از پيشتازان آنان نماينده ليبي در سازمان ملل بوده است. قذافي هم چنين بسياري از ياران چند دهه اي خود را در جريان اعتراضات مردمي اخير از دست داده ليكن نخواسته است به قول دوستان سابقش ' تا دير نشده ' با كرسي رهبري خداحافظي كند.