يكي از رهبران جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس) اعلام كرد رژيم صهيونيستي پس از سقوط رژيم 'حسني مبارك' ، خواهان از سرگيري پرونده مبادله ' گلعاد شاليط ' نظامي رژيم صهيونيستي اسير شده در دست حماس با نيروهاي مقاومت شده است .
روزنامه ' الوطن ' چاپ دمشق در شماره روز يكشنبه با اعلام اين خبر به نقل از 'اسامه مزيني' افزود: سقوط رژيم مبارك، رژيم صهيونيستي را ضعيف تر كرده و موجب شد تا اين رژيم پس از قطع حمايت معنوي از سوي رژيم مبارك ، بيش از گذشته در كرانه باختري حضور داشته و گشت زني كند.
به نوشته الوطن، مزيني توضيحات بيشتري درباره پرونده اسير فلسطيني نداد كه تبديل به يك پرونده پيچيده چند ساله ميان حماس و رژيم صهيونيستي شده است .
وي ادامه داد: حماس تصميم گرفته است تا رايزني هاي در رابطه با مساله مبادله اسرا با رژيم صهيونيستي به طور كاملا محرمانه انجام شود.
اين مقام فلسطيني خاطرنشان كرد: ما نمي خواهيم از طريق رسانه ها اطلاع رساني مذاكرات تبادل اسرا با رژيم صهيونيستي را مطرح كنيم و يا اسامي اضافه شده به فهرست اين مبادله را در اختيار رسانه ها قرار دهيم.
به نوشته الوطن، يك هيات از حماس شامل ' محمود زهار ' و ' خليل هيه ' از رهبران حماس براي گفت و گو با رهبران اين جنبش در خارج غزه و بررسي مسايل مختلف از جمله مساله شاليط به سودان سفر كرده اند.
قرار بود يك هيات نيز يك ماه قبل به دمشق سفر كنند تا از طريق واسطه آلماني مساله شاليط را بررسي كنند كه اين ديدار به دليل وقايع اخير مصر به زمان بعدي موكول شد.
واسطه آلماني با سفر دوره اي خود به منطقه با مقامات حماس در غزه و رژيم صهيونيستي درباره آزادي نظامي اين رژيم گفت و گو كرد.
وي در اين مورد با 'خالد مشعل' رييس دفتر سياسي حماس در دمشق نيز ديدار كرد و پس از آن به رژيم صهيونيستي سفر و با ' حجاي هداس ' از مسئولان بلند پايه صهيونيستي مذاكره كننده درباره شاليط گفت و گو كرد.
گردان هاي عز الدين قسام شاخه نظامي حماس ، گردان هاي ناصر صلاح الدين شاخه نظامي كميته هاي مقاومت مردمي و ارتش اسلام در 25 ژوئن سال 2006 طي يك عملياتي با حمله به پايگاه نظامي رژيم صهيونيستي در مرزهاي جنوب شرقي غزه ، توانستند شاليط را اسير كنند.
حماس خواهان آزادي بيش از يك هزار اسير فلسطيني گرفتار در زندان هاي رژيم صهيونيستي از ميان هفت هزار اسير زن، مرد، كودكان و سالخوردگان است كه بيش از 30 سال در زندان هاي اين رژيم اسير هستند.