مقامات کشور افریقایی موزامبیک درباره خطر وقوع بحران غذایی در کشورشان هشدار دادند.
مقامات دولت موزامبیک روز یکشنبه اذعان کردند که کشورشان به علت وابستگی شدید به واردات محصولات غذایی، از بحران غذایی در امان نخواهد ماند. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، فائو، به تازگی اعلام کرد که بهای محصولات غذایی در دسامبر گذشته برای ششمین ماه پیاپی، با افزایش همراه بود و نسبت به سال دو هزار و هشت به رقم بی سابقه و نگران کننده ای رسید. بنا به امار و ارقامی که فائو ارائه کرده است، گرسنگی شدید در پانزده کشور افریقایی از جمله موزامبیک زندگی بیش از سی و پنج درصد از شهروندان را تحت تاثیر قرار داده است.
در این شرایط، دولت موزامبیک بیم ان دارد که جنبشهای اعتراض امیز اجتماعی که سپتامبر گذشته در پی افزایش بهای مواد غذایی در این کشور به وقوع پیوست، بار دیگر شکل بگیرد و اوضاع سیاسی و امنیتی این کشور را دگرگون کند.
موزامبیک برای برآورده کردن نیازهای غذایی شهروندان خود سالانه چهارصد و شصت هزار تن گندم، سیصد و پنجاه هزار تن برنج از کشورهای خارجی وارد می کند.
موزامبیک سالانه تنها بیست و سه هزار تن گندم و دویست و پنجاه هزار تن برنج تولید می کند. سال گذشته افزایش بهای نان و گندم منجر به تظاهرات گسترده خشونت باری در موزامبیک شد که در جریان آن هجده نفر کشته و چند صد نفر نیز زخمی شدند. در آن زمان دولت موزامبیک برای آرام کردن اوضاع تصمیم گرفت بهای محصولات غذایی پایه را تا پایان سه ماهه اول سال دو هزار و یازده، افزایش ندهد. نخست وزیر موزامبیک اعلام کرده است که دولت این کشور قصد دارد پایان ماه مارس با توجه به تحولات و شرایط موجود بررسی خواهد کرد که ایا باید یارانه های دولتی برای محصولات غذایی پایه را حفظ کند یا انها را حذف کند.