پايگاه اطلاع رساني شبكه تلويزيوني فرانس 24 در گزارشي با عنوان ' مزدوران خارجي، مجريان كارهاي پست رژيم ليبي' به حضور جنگجوياني از كشورهاي حوزه صحراي آفريقا و اروپاي شرقي در ميان نيروهاي معمر قذافي اشاره كرد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا ، فرانس 24 افزود: به گفته شاهدان، معمر قذافي جنگجويان و مزدوراني را از كشورهاي حوزه صحراي آفريقا و اروپاي شرقي براي سركوبي مردم ليبي بكار گرفته است.
بنابر اين گزارش، از آغاز خيزش مردمي در ليبي 17 فوريه گذشته تاكنون،شاهدان زيادي اعلام كردند مبارزان و جنگجويان خارجي در خاك ليبي حضور دارند.
مردم ليبي كه از اين افراد به عنوان 'جوخه مرگ ' ياد مي كنند در ليبي مسلح شده و تمرينات لازم را براي سركوبي مردم اين كشور انجام مي دهند و آنها از سوي رژيم قذافي ماموريت دارند تا به هر طريق ممكن با خيزش مردمي مقابله كنند.
فرانس 24 با طرح اين پرسش كه اين 'سربازان ' كي هستند كه تصميم دارند با چنگ و دندان از رژيم حاكم بر طرابلس دفاع و حمايت كنند؟ به نقل از ' ژان فيليپ دانيل' كارشناس امور مزدوران انستيتو روابط بين الملل و راهبردي فرانسه گفت: خيلي دشوار است كه شخصيت شناسي شوند و يا ماهيت حضور آنها مشخص و تعيين شود و واقعا دستيابي به اين فلسفه كار سختي است.
اين شبكه تلويزيوني افزود: شمار اين مزدوران را به نقل از برخي منابع شش هزار و به گزارش هفته نامه ' كوريره انترناسيونال ' 30 هزار نفر عنوان كرده اند.
تلويزيون فرانس 24 ادامه داد: البته يك فرضيه در اين باره وجود دارد كه از ديگر گمانه زني ها به واقعيت نزديكتر است و آن اينكه اكثر اين مزدوران توسط مبارزان كهنه و در ميان شورشيان مختلف كشورهاي آفريقايي كه توسط سرهنگ قذافي كه در سال 1969 به قدرت رسيده است و تامين مالي مي شده اند سازماندهي مي شوند.
بنابر اين گزارش، اين مزدوران از كشورهاي نيجر،موريتاني ، الجزاير و آفريقاي مركزي و نيز كشورهاي شرق اروپا به ليبي آورده شده اند .
' ژان فيليپ دانيل ' در اين باره گفت: من فكر نمي كنم كه انتخاب اين مزدوران از اين مليت ها اتفاقي صورت گرفته باشد و اعتقادم اين است كه اين افراد از 30 سال پيش در گروه هاي خارجي متحد رژيم معمر قذافي حضور داشته و فعاليت مي كردند و اينك در حال پس دادن خدمات خود در پاسخ به تامين مالي كه از سوي قذافي طي اين سالها مي شده اند هستند و با خيزش مردمي مقابله مي كنند.