88.04.22
نيويورک - آخرين بررسي هاي گالوپ نشان مي دهد که در سال هاي اخير استفاده از تلفن هاي همراه و اينترنت براي ارتباط با جهان خارج به شکل بسيار چشمگيري بويژه در خاورميانه و آفريقاي شمالي گسترش پيدا کرده ا ست.
به گزارش ايرنا، بررسي هاي فوق نشان مي دهد که استفاده از اين ابزار هاي ارتباطي حتي در مناطق فقر زده اي از قبيل يمن و فلسطين همه گير شده و کليه خانواده هاي اين مناطق گفته اند که تلفن هاي همراه در اختيار دارند.
گالوپ گفته است استفاده از اينترنت در کشور هاي عرب نفت خيز و اسراييل گسترده شده و در کشور هاي فقير ديگر اين منطقه نيز دسترسي يه اينترنت از طريق کافه هاي اينترنتي مسير شده است.
در تحليلي که گالوپ در اين رابطه آورده است، تمرکز و گسترش کافه هاي اينترنتي در مناطق شهري کشور هاي مختلف را نشانه اين واقعيت دانسته که استفاده از فن آوري هاي ارتباطي هنوز پديده اي محدود به ساکنان شهر هاي بزرگ است.
گالوپ در گزارش خود به ايران هم اشاره کرده و افزوده است: در حال حاضر سه چهارم ساکنان شهرهاي بزرگ ايران به تلفن همراه دسترسي دارند در حالي که دو سوم از ساکنان شهر هاي کوچکتر و فقط 50 در صد از مردم روستا ها از چنين امکاني برخوردارند.
در همين حال در مورد استفاده از اينترنت در ميان ايراني ها گالوپ اشاره کرده است که فقط 48 در صد از ساکنان شهر هاي بزرگ ايران به اين وسيله دسترسي دارند و دسترسي به اينترنت در شهر هاي کوچک تر به 36 درصد و در روستاها به 9 در صد محدود مي شود.
گالوپ در نهايت آورده است که شکاف ميان جوامع شهري و روستايي از لحاظ دسترسي به فن آوري هاي ارتباطاتي کم و بيش در بيشتر کشور هاي اين منطقه از جمله ايران به يک اندازه بوده و استفاده از اين فن آوري ها هنوز به مناطق روستايي گسترش نيافته است.
گالوپ در پي اين گزارش ويژه نتيجه گيري کرده است که فن آوري هاي ارتباطي و اطلاعاتي در دهه اخير به ويژه نقشي بسيار چشمگير در شبکه هاي اجتماعي، اقتصادي و سياسي به عهده داشته است و جوامع و گروه هاي مشترک المنافع از هم گسسته گذشته امروزه براي رابطه و همکاري با يکديگر ابزار تازه و بسيار موثري را در اختيار دارند.
نکته ديگري که در اين گزارش به آن اشاره شده اين است که به ويژه در کشور هايي با شکاف هاي طبقاتي زياد و نابرابري هاي شديد در درآمد شهرنشينان و روستاييان موجب عدم دسترسي ساکنان روستاها به اين گونه ابزار ها شده و تدريجا به افزايش سريع تر شکاف فرهنگي و اطلاعاتي ميان ساکنان اين دو جامعه منجر مي شود.