خبرگزاري فارس: يك روزنامه آلماني در گزارشي نوشت كه انقلاب مردم ليبي ضمن رسوا كردن سياستمداران انگليسي، ضربه بزرگي به سياست خارجي اين كشور در ميان كشورهاي عربي خواهد بود.
به گزارش فارس "فرانكفورترآلگماينه " در گزارشي با عنوان "منافع حساس " نوشت كه اقدامات خشونتبار "معمر قذافي " حاكم ليبي در مواجه با مردم ليبي به شدت دولت انگليس را تحت فشار قرار داده است و اين فقط به اين دليل نيست كه كنسرسيوم نفت "بريتيش پتروليوم " در ليبي فعاليت ميكند و نه به اين دليل كه لندن اقدام به فرستادن تسليحات به طرابلس ميكرد و پليس اين كشور را تجهيز ميكرد، بلكه به اين دليل كه پسر قذافي در لندن تحصيل كرده است.
اين روزنامه آلماني نوشت كه اعمال خشونت توسط قذافي و ديگر حكمرانان منطقه عليه مردم، سياست خارجي كنوني انگليس را در جهان عرب با اين مسئله مواجه ميكند كه بايد توجيهي براي اقداماتي كه تاكنون در رابطه با دولتها داشته است، بيابد. در اين مورد ميتوان به وضعيت "ديويد كامرون " نخست وزير انگليس اشاره كرد چرا كه وي در حال حاضر شخصا در حال تجربه اين مسئله است؛ كامرون با هيئت نمايندگاني از شركتهاي اسلحهسازي انگليس در خليجفارس براي انعقاد قرارداد در ارتباط است اما در وضعيت كنوني امتيازهايي براي انتقال سلاح و يا تجهيز نيروهاي پليس در كشورهايي مانند بحرين و ليبي بايد هرچه زودتر مورد بازبيني قرار گيرند و متوقف شوند.
اما به خصوص درباره ليبي و اعمال خشونتي كه رژيم حاكم عليه مردم روا ميدارد، شرايط انگليس بيش از ديگر كشورها حساس ميشود چرا كه در زمان "توني بلر " نخست وزير پيشين انگليس و زماني كه دولت كارگر قدرت را به دست داشت، به مدت 7 سال انگليس در مسير بازگشت ليبي به حلقه احترام بينالملل، از اين كشور حمايت كرد و زمينه را براي اين روند مساعد كرد. و اين موضوع زماني اهميت مييابد كه بدانيم انگليس براي تحقق چهره جديد ليبي در آن زمان از "سيفالاسلام " پسر قذافي استفاده ميكرد.
براساس اين گزارش، سيفالاسلام از سال 2002 به مدت 4 سال تحصيل در دانشكده اقتصاد در لندن را آغاز كرد و در ويلايي مجلل در منطقه "رگندزپارك " زندگي ميكرد وي در اين مدت با افرادي مانند "ماندلسون " از حزب كارگر و "اندرو دوك " نماينده تجاري آشنا شد. سيفالاسلام همچنين نقش مهمي در آزادي پيش از موعد "المقرحي " كه به دست داشتن در بمبگذاري لاكربي متهم شده بود، داشت و پس از آزادي نيز شخصا وي را همراهي كرد.
علاوه بر اين ميتوان همكاري سيفالاسلام را در بهرهبرداري شركت نفتي انگليسي "بريتيش پتروليوم " به ارزش تقريبي 600 ميليون يورو در ليبي اشاره كرد.
فرانكفورترآلگماينه نوشت كه دولت انگليس در گذشته تمركز فعاليت خود را در خاورميانه بر مسايل بازرگاني و امنيت قرار داده بود و ثبات در منطقه بيش از هر چيزي براي دولت اين كشور اهميت داشت. اما در زمان دولت كامرون مشخص شد كه انگليس در زمينه توجه به "منافع " و "ارزشها " كوتاهي كرده است.