88.04.23
تهران- به دنبال ربوده شدن دو تبعه فرانسوي در سومالي و افزايش ناآرامي ها و درگيري هاي خونين در اين کشور، خبرگزاري فرانسه روز سه شنبه به بررسي مهترين آدم ربايي ها در اين کشور آشوب زده پرداخت.
9 مي 2007 (19 ارديبهشت 86) - شبه نظاميان سومالي دو نفر از کارکنان سازمان حمايت از حقوق بشر را در منطقه "پونتلند" واقع در شمال شرقي اين کشور ربودند.
افراد ربوده شده يک انگليسي و يک کنيايي بودند که 15 روز بعد به ازاي دريافت مبلغ هنگفتي رشوه، آزاد شدند.
****
16 دسامبر (25 آذر 86) - شبه نظاميان سومالي يک خبرنگار فرانسوي را در منطقه "بوساسو" واقع در شمال اين کشور ربودند. اين خبرنگار فرانسوي 8 روز پس از ربوده شدن آزاد شد و شبه نظاميان اعلام کردند که به ازاي آزادي وي هيچ مبلغي دريافت نکرده اند.
****
26 دسامبر (5 دي 86) - دو پزشک زن اسپانيايي و آرژانتيني که براي سازمان پزشکان بدون مرز فعاليت مي کردند در منطقه "بوساسو" ربوده شده و يک هفته بعد آزاد شدند.
****
26 مارس 2008 (7 فروردين 87) - شبه نظاميان 5 تبعه کنيايي که در وزارت آموزش سومالي فعاليت مي کردند را بازداشت کردند. شورشيان افراد ربوده شده را 5 روز بعد آزاد کردند.
****
1 آوريل (13 فروردين 87) - شورشيان مسلح سومالي دو تبعه کنيايي و انگليسي را ربودند.
اين دو فرد ربوده شده براي يک موسسه هندي فعاليت مي کردند که تحت نظر سازمان ملل متحد اداره مي شدند. تا کنون از سرنوشت اين دو فرد ربوده شده اطلاعي در دست نيست.
****
13 مي (24 ارديبهشت 87) - افراد مسلح ناشناس يک استاد دانشگاه کنيايي که در دانشگاه موگاديشو تدريس مي کرد را ربودند. اين استاد دانشگاه 10 روز بعد آزاد شد.
****
21 مي - 3 کارمند سازمان حمايت از حقوق بشر موسوم به "سينس" در شهري واقع در 70 کيلومتري جنوب موگاديشو توسط شبه نظاميان ربوده شدند.
2 تن از اين افراد ايتاليايي بودند که 20 روز پس از ربوده شدن، آزاد شدند.
*****
23 اوت ( 2 شهريور 87) شبه نظاميان سومالي "آماندا ليندوت" خبرنگار کانادايي و "نيگل جفري" عکاس استراليايي را ربودند که هنوز هم در اسارت بسر مي برند و از سرنوشت آنها اطلاع دقيقي در دست نيست.
****
22 سپتامبر (اول مهر 87) - يک تبعه ژاپني و يک فرد هلندي که براي يک سازمان دفاع از حقوق بشر فرانسوي فعاليت مي کردند توسط شبه نظاميان سومالي ربوده شدند.
اين افراد که در شرق اتيوپي در نزديکي مرز مشترک با سومالي ربوده شده بودند،پس از انتقال به سومالي در ژانويه 2009 آزاد شدند.
****
5 نوامبر (15 آبان) - شورشيان مسلح سومالي 5 نفر از کارکنان يک سازمان فرانسوي دفاع از حقوق بشر را ربودند. در ميان افراد ربوده شده 2 خلبان کنيايي نيز وجود دارند که هنوز هم در اسارت شبه نظاميان قرار داشته و اطلاع دقيقي از سرنوشت آنها در دست نيست.
****
26 نوامبر- شبه نظاميان سومالي يک عکاس اسپانيايي و يک گزارشگر انگليسي را که در استخدام روزنامه "ساندي تلگراف" بودند ربودند. اين افراد ژانويه 2009 پس از تحمل 5 هفته اسارت آزاد شدند.
****
19 آوريل 2009 (30 فروردين 88) - شبه نظاميان سومالي 2 عضو سازمان پزشکان بدون مرز را ربودند. افراد ربوده شده بلژيکي و هلندي بودند که يک هفته بعد آزاد شدند.
****
14 ژوئيه 2009- افراد مسلح در حمله به هتلي در موگاديشو 2 مشاور امنيتي فرانسه را که براي دولت اين کشور کار مي کردند، ربودند. يک منبع آگاه اعلام کرد که افراد ربوده شده امنيتي بودند که براي آموزش گارد امنيتي مجلس ايالتي سومالي وارد اين کشور شده و براي حفظ جانشان خود را خبرنگار معرفي کرده بودند. با توجه به اينکه شورشيان افراطي سومالي با نيروهاي دولتي در نبرد هستند، موگاديشو يکي از خطرناکترين شهرهاي جهان به شمار مي رود. در پي سرنگوني دولت "محمد زيادباره" رئيس جمهور سومالي در سال 1991 ميلادي، اين کشور از آن زمان تا کنون درگير جنگ هاي داخلي است که هزاران کشته بر جاي گذاشته است.