'الساعدي قذافي' يكي از فرزندان 'معمر قذافي' رهبر ديكتاتور ليبي در مصاحبه اختصاصي با تلويزيون العربيه گفت: بركناري پدرم موجب آن خواهد شد كه جنگ داخلي تمام عياري در كشور رخ دهد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، الساعدي كه پس از محمد فرزند زن نخست قذافي و سيف الاسلام پسر ارشد و قدرتمند همسر كنوني قذافي، سومين پسر رهبر ليبي است، از اينكه قبايل ليبيايي در غياب پدرش به جان هم بيافتند ابراز نگراني كرد.
الساعدي گفت: در صورت كناره گيري پدرم قبايل ليبي پراكنده شده و با هم به كشت و كشتار خواهند پرداخت. در چنين حالتي، وضعي مثل سومالي در انتظار ليبي خواهد بود.
وي به طور تلويحيً بخشي از مسووليت ها در خرابي اوضاع معيشتي و ساختار سياسي ليبي را به گردن برادر تني خويش سيف الاسلام انداخت و تاكيد كرد: طي چهار پنج سال اخير، بيشتركارها به دست برادرم سيف الاسلام بود و او در برخورد با مسايل روزمره مردم چندان موفق نبود.
سيف الاسلام با گرفتن دانشنامه دكترا در علوم انساني از يك دانشگاه بريتانيايي و طرح مسايل حقوق بشر در ليبي تلاش داشت ظاهر بهتري از خود نشان دهد و به تدريج خود را براي جانشيني پدر آماده سازد، اما الساعدي بيان نكرد كه سيف الاسلام در چه نقش و وظيفه اي به تحسين يا تخريب اوضاع پرداخته است.
سومين پسر معمر قذافي توضيح داد: ليبي را نمي توان با تونس و مصر مقايسه كرد. اكنون همه قبايل ليبي مسلح اند، منطقه شرقي ليبي نيز كه سلاح دارد و اين بجز نيروهاي مسلح ليبي است با اين حساب ما در وضع بسيار خطرناك و بحراني به سر مي بريم.
او گفت: ما به سوي يك جنگ داخلي تمام عيار پيش مي رويم. لذا در اين برهه از زمان بايد رهبر، در نقش يك آرام كننده اوضاع و قانع كننده مردم براي گفت وگو عمل كند تا بتوان آينده بهتري براي ليبي ساخت.
الساعدي كه گفته مي شود تمايلات مذهبي دارد روشن نساخت كه چرا با گذشت بيش از چهار دهه حكومت پدرش و نظام ساخته و پرداخته او، هنوز ساختار قبيله اي بر كشور حاكم است و چرا هيچ حزب سياسي يا نهاد جامعه مدني در اين برهه به داد كشور يا حتي حكومت نمي رسد.
او گفت: ما براي يكپارچگي ليبي مي جنگيم. تنها گزينه ما در برابر آنان كه عليه ما مسلحانه شوريده اند، نبرد مسلحانه است. البته ارتش ما تنها به حفاظت از اماكن حساس و نيز مرزها مشغول است. اگر رهبر لب تر كند نيروهاي مسلح دودمان مخالفان را درمي آورند.
العربيه اضافه كرد:جنگ بين نيروهاي هوادار قذافي و مخالفان وي در شرق و غرب كشور ادامه دارد و كاخ سفيد واشنگتن انواع گزينه ها را در برخورد با بحران ليبي بررسي مي كند.
يك سخنگوي كاخ سفيد گفت: ما گزينه هاي نظامي را هم مطالعه مي كنيم. ولي قصد نداريم پيشاپيش در امري شتاب كنيم.
اين سخنگو افزود: اگر براي جلوگيري از حمام خون لازم شود كاربرد نيروي زميني نيز شايد معقول به نظر آيد، ولي اين گزينه در اولويت نيست.
از سوي ديگر در حالي كه 'سرگئي لاوروف ' وزير خارجه روسيه با هرگونه دخالت نظامي در ليبي مخالفت كرد، اما فرانسه و بريتانيا منع پرواز هواپيماهاي رژيم قذافي را در دست مطالعه دارند تا از حمله به مردم مناطق مخالف قذافي جلوگيري كند