وزیر خارجه لیبی ناآرامی های کشور را کار گروه های وابسته به القاعده دانست و تصریح کرد کسی وجود ندارد که بتوانیم با آن مذاکره کنیم.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم موسی کوسا وزیر خارجه لیبی در گفتگوی اختصاصی با این شبکه در پاسخ به این که گفتگوهای پیشنهادی در لیبی به کجا رسیده است گفت: می توان گفتگوها را در قالب برگزاری نشست های مردمی انجام داد اما مسئله گفتگو با طرف دیگر امکان پذیر نیست زیرا اصلا طرف مقابلی وجود ندارد که با آن گفتگو شود و آنهایی که هستند صرفا باندها و گروه های مسلحی هستند که در دامان القاعده تربیت شده اند.
کسانی که قبلا در گوانتانامو بازداشت بودند اکنون ناآرامی ها را هدایت می کنند و به عنوان مثال می توان به یکی از اهالی شهر درنه اشاره کرد که قبلا در گوانتانامو بازداشت بوده است.
وی در پاسخ به این که آیا آنگونه که گفته می شود لیبی به سمت جنگ داخلی پیش می رود گفت: اگر القاعده به فعالیت خود ادامه دهد ممکن است چنین اتفاقی بیفتد و هرج و مرج کشور را در بر بگیرد. کوسا در ادامه درباره اوضاع نظامی در شهرهایی مثل بنغازی، سرت و نیز شهرهای نفت خیز لیبی گفت: ما خبری درباره اوضاع نظامی نداریم ولی این را می دانیم که مقامات رسمی لیبی سعی می کنند به صنعت نفت تعرضی نشود و به دست نااهلان نیفتد.
زندگی لیبیایی ها از طریق نفت تامین می شود به همین سبب ناچار هستند از آن محافظت کنند و نگذارند نفت به دست نا اهل بیفتد. وزیر خارجه لیبی درباره امکان تصویب قطعنامه تعیین منطقه پرواز ممنوع در لیبی گفت: شورای امنیت از ابتدا دچار اشتباه شد که نافرمانی نماینده لیبی در سازمان نیز بخشی از این اشتباه به شمارمی رود زیرا وی در شورای امنیت بر ضد کشورش رای داد زیرا خود را ناراضی و جداشده از نظام لیبی می دید.
از سوی دیگر جامعه بین المللی نیز در اقدامات خود علیه لیبی بسیار شتابزده عمل کرد.
آنها فقط به خبرها گوش می کردند بدون آن که بدانند در لیبی چه می گذرد.
ما تا حد امکان کوشیدیم اوضاع را صادقانه توضیح دهیم و از آنها بخواهیم به لیبی بیایند و اوضاع آن را ببینند و سپس اقدام به ارزیابی کنند.
وی اتهامات مربوط به استفاده از مزدوران را برای مقابله با مردم لیبی تکذیب کرد و درباره اقدام برخی از کشورها مبنی بر به رسمیت شناختن شورای تشکیل شده در بنغازی گفت: این یک توطئه سازمان یافته و جدی است و نشانه آن نیز این است که گروه مخالف موجود در انجا تماس هایی با برخی از کشورهای بزرگ از جمله انگلیس دارد و از آنها کمک دریافت می کند.
کوسا درباره این که اخیرا روابط لیبی با آمریکا خوب شده بود گفت: آمریکا به دنبال منافع خود است.
درست است که ما روابطی داشتیم اما ایدئولوژی ما در قبال غرب تغییری نکرده است و این یک واقعیت است.
وی با تاکید بر این که بسیاری از کشورهای آفریقایی مواضع خوبی در قبال ما دارند به کشورهای عربی اشاره کرد و افزود: متاسفانه مواضع برخی کشورهای عربی در قبال ما منفی است.
روسیه و سوریه روابط خوبی با ما دارند.
مواضع روسیه، چین و هند بسیار مهم است و امیدواریم در حل این مشکل به ما کمک کنند. وزیر خارجه لیبی درباره جدا شدن شمار زیادی از دیپلمات ها و بخصوص سفرای لیبی از نظام این کشور گفت: درست است اما حجم این مسئله در حدی نیست که شما تصور می کنید.
برخی از افراد هستند که به محل کار خود بازگشته اند.
دیپلمات های لیبیایی تحت فشارهای خارجی از مقام خود استعفا کرده اند.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به این تحولات و حوادث ممکن است معمر القذافی اقدام به اجرای برخی اصلاحات کند گفت: ما اجرای برخی از اصلاحات را بررسی کرده ایم که در آینده اعلام خواهد شد.