شورای ملی انتقالی لیبی در پاسخ به اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه انگلیس که دستگیری هیات مسلح این کشور در شهر بنغازی را سوء تفاهم عنوان کرده بود، از مسوولان انگلیسی خواست اگر واقعا حسن نیت دارند عرف بین المللی را رعایت کنند.
باری مارستون در گفت وگو با العالم مساله ورود غیر قانونی اخیر هیات مسلح انگلیسی به شهر بنغازی را یک سوء تفاهم عنوان و تاکید کرد که این هیات یک هیات دیپلماتیک بوده و مسلح بودن آنها نیز با توجه به شرایط موجود در لیبی بوده است.
احمد السنوسی عضو شورای ملی انتقالی لیبی که متشکل از انقلابیون این کشور در شهر بنغازی است، روز چهارشنبه در گفت وگو با شبکه خبری العالم، با اشاره به گروه مسلح انگلیسی که در شهر بنغازی به علت ورود غیر قانونی به خاک لیبی توسط شورای ملی انقلابی بازداشت شدند؛ گفت: آنها مدعی هستند که این هیات یک هیات دیپلماتیک وزارت امور خارجه انگلیس بوده و با هماهنگی شورای ملی انتقالی به لیبی آمده اند اما این شورا با چنین شیوه ای مخالف است.
عضو شورای ملی انتقالی لیبی با بیان این که هیات انگلیسی دستگیر شده پس از آزادی شهر بنغازی را ترک کرد، از انگلیس خواست اگر درصدد به رسمیت شناختن شورای ملی و احترام گذاشتن به حاکمیت کامل لیبی است، عرف رسمی بین المللی و قانونی را در این خصوص رعایت کند.
وی با انتقاد از عملکرد منفی انگلیس در برابر این شورا و انقلاب مردمی لیبی اظهار داشت: انگلیس و آمریکا تا کنون هماهنگی مورد قبولی با شورای ملی انتقالی نداشته اند.
السنوسی اظهار داشت: فرانسه اگر چه شورای ملی موقت لیبی را به لحاظ دیپلماتیک کاملا به رسمیت نشناخته است، اما از آن حمایت می کند و تنها کشوری است که درباره تحولات لیبی موضع صریحی اتخاذ کرده است.
عضو شورای ملی انتقالی لیبی در بنغازی در ادامه تاکید کرد که قذافی چند گزینه بیشتر در پیش ندارد، یا باید کناره گیری کند و از کشور خارج شود یا این که خود را تسلیم نماید و در غیر این صورت به دست انقلابیون کشته خواهد شد.
پیشنهاد مهلت 72 ساعته به قذافی برای خروج از کشور
السنوسی گفت: پیشنهادی وجود دارد مبنی بر این که اگر قذافی حملات هوایی و کشتار مردم لیبی را متوقف کند، 72 ساعت به او مهلت داده شود تا از کشور خارج شود و در این مدت در داخل تحت تعقیب قرار نگیرد.
عضو شورای ملی انتقالی لیبی افزود: گزینه دیگری پیش روی قذافی نیست مگر اینکه اسیر یا کشته شود.
وی گفت: اگر قذافی به خارج از لیبی برود با دادگاه جنایات جنگی و جامعه بین المللی مواجه خواهد شد و البته بعید است که وی زنده از لیبی خارج شود.
السنوسی تصریح کرد: تماس هایی که شورای ملی انتقالی با طرف های خارجی دارد در وهله اول به منظور به رسمیت شاختن این شورا در سطح بین المللی و ارایه کمک ها و اقدامات برای رفع ظلم و ستم از مردم لیبی است.
وی با تاکید بر ضرورت ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی برای جلوگیری از ورود مزدوران به کشور جهت کمک به قذافی گفت: هر گونه تحرک بین المللی باید با هماهنگی سازمان ملل متحد انجام و از هرگونه اقدام یکجانبه ای در این خصوص خودداری شود.