نیروهای وفادار به قذافی، اعضای یک گروه خبری شبکه تلویزیونی بی بی سی را در نزدیکی شهر محاصره شده زاویه بازداشت و انها را شکنجه کرده و در معرض اعدام نمایشی قرار دادند.
دستگیری و شکنجه اعضای گروه خبری بی بی سی اوایل هفته جاری رخ داده است اما این شبکه این خبر را تا زمانیکه بازداشت شدگان ازاد نشده و خاک لیبی را ترک نکرده بودند پخش نکرد تا از به خطر افتادن جان انها خودداری شود. جرمی بوئن خبرنگار ارشد بی بی سی در منطقه خاورمیانه در گزارسی درباره این رویداد می گوید شهر زاویه حدود پنجاه کیلو متر با طرابلس فاصله دارد و بین این دو شهر پست های بازرسی فراوانی از سوی نیروهای وفادار به قذافی ایجاد شده است. گفته می شود نیروهای قذافی در شهر زاویه در استانه پیروزی و بازپس گرفتن این شهر از نیروهای مخالف قرار دارند اما این خبر را نمی توان تائید کرد چون نیروهای وفادار به قذافی به خبرنگاران اجازه فعالیت ازادانه نمی دهد. گروه خبری شبکه تلویزیونی بی بی سی نیز همانند دیگر شبکه های خبری چندین بار تلاش کرد برای تهیه گزارش از زاویه به این شهر وارد شوند اما نیروهای وفادار به قذافی که این شهر را در محاصره دارند اجازه حرکت به سوی زاویه را ندادند. روز دو شنبه هفته جاری یک گروه خبری از بخش عربی تلویزیون بی بی سی تلاش کرد برای تهیه گزارش به شهر زاویه برود اما اعضای این گروه در یکی از پست های بازرسی در حومه شهر زاویه متوقف و سپس بازداشت شدند.
اعضای این گروه به مدت بیست و یک ساعت در بازداشت به سر بردند و از نقطه ای به نقطه دیگر انتقال یافتند. قوکتای کورالتان تصویر بردار بی بی سی از جمله کسانی بود که دستگیر و به شدت شکنجه شد.
وی می گوید بیشتر بازداشت شدگان از اهالی شهر زاویه بودند و با انها به شدت بدرفتاری می شد. فراس گیلانی خبرنگار بخش عربی بی بی سی نیز می گوید در سلولی که وی قرار داشت دوازده نفر دیگر نیز بودند که دو نفر از انها مصری و بقیه از شهروندان لیبی و از اهالی شهر زاویه بودند که با قذافی می جنگند. وی گفت چهار نفر از این افراد به شدت شکنجه شده و اثار شکستگی بر چهره و بدن انها دیده می شد. کورالتان می گوید بازداشتگاه محل بسیار هولناکی بود و از طبقه دوم ان فریاد زندانیان به گوش می رسید. جرمی بوئن در ادامه گزارش می گوید کسانی که اعضای گروه خبری بی بی سی را بازداشت کرده بودند انها را به جاسوسی متهم کرده و انها را در معرض اعدام نمایشی قرار دادند. این دو عضو گروه خبری بی بی سی از لحظات هولناک بازداشت خود که کیسه های پلاستیکی سیاه بر سر انها کشیده شده بود و شنیدن صدای اماده شدن اسحله برای شلیک و احساس لحظات پایانی عمر خود مطالب هولناکی را بازگو کردند. مقامات دولتی لیبی در واکنش به این رویداد گفته اند که بازداشت اعضای گروه خبری بی بی سی اقدام درستی نبوده است و انها موجبات ازادی بازداشت شدگان را فراهم کرده اند.