مشاور کنگره آمریکا گفت: آمریکا با دشواری های زیادی در تعامل با بحران لیبی روبرو است.
ولید فارس در گفتگو با شبکه تلویزیونی روسیاالیوم در واشنگتن درباره اظهارات اخیر باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا مبنی بر احتمال حمله نظامی به لیبی گفت: رئیس جمهور اوباما تحت فشارهای زیادی از سوی افکار عمومی آمریکا و جهان است و حتی برخی از سران کنگره نظیر سناتور مک کین می گویند وی باید اقدامی انجام دهد چرا که اوضاع لیبی بسیار خطرناک است.
ما شاهد رژیمی در لیبی هستیم که مردم خود را با هواپیماهای جنگنده به قتل می رساند.
آمریکا دو گزینه بیشتر ندارد.
نخست این که از طریق سازمان ملل و با استفاده از بند هفتم با تصویب قطعنامه ای در شورای امنیت مداخله نظامی کند یا این که با مشارکت ناتو به لیبی حمله کند ولی هنوز این آمادگی در ناتو وجود ندارد.
آمریکا در شورای امنیت با مخالفت های چین و روسیه روبرو خواهد شد.
مسکو و پکن از حمایت های نظامی در کشورهای دیگر حمایت نمی کنند.
آمریکا در ابتدا باید با شرکای غربی خود به نتیجه برسد که هنوز نرسیده است و سپس گفتگوها را با روسیه و چین آغاز کند و این وضع زمان بر است.
من بعید می دانم به زودی قطعنامه ای بر اساس بند هفتم منشور تصویب شود ولی تصویب این مساله بعید نیست.
وی افزود: همچنین باید در مساله ایجاد منطقه پرواز ممنوع در لیبی اشاره کرد که پذیرش این امر از سوی نظامیان آمریکایی به معنای اشغال و مداخله محدود نظامی در لیبی است به این معنا که هواپیماهای جنگنده آمریکا مجبور می شوند در داخل لیبی عملیات نظامی انجام دهند و درگیر شوند که این مساله خطرات و نگرانی هایی درباره دایره عملیات به همراه می آورد. ولید فارس تصریح کرد: از سوی دیگر ما دارای چالش دیگر در مساله پس از قذافی هستیم.
به طوری که مخالفان قذافی شکل دولت و نظام خود را اعلام نکردند و جامعه بین المللی نیز اختیاراتی به این مخالفان نداده است.
امروز در میان مخالفان قذافی شاهد حضور دیپلمات ها، وزارای سابق و نظامیان کنونی و اسلام گراها هستیم.
در صورتی که اسلام گراها نظام آینده لیبی را تشکیل دهند این مساله مشکلی بزرگ تر برای اوباما به ویژه در مساله انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود.
این ابهامی که در آمریکا و کشورهای غربی وجود دارد اقدامات اجرایی را به تاخیر خواهد انداخت.
در صورتی که نمایندگان مخالفان قذافی به پایتخت های بزرگ بروند و بتواند مشروعیتی به دست آورند می توانیم بگوییم مرحله جدی آغاز شده است.