ليبي

رسانه های غربی / قیمت نفت به علت ادامه درگیریهای سیاسی در لیبی و کاهش تولید نفت این کشور به بالاترین حد خود در دو سال و نیم اخیر رسیده است .

ایران پیش از این نیز 20 تا 25 میلیون بشکه نفت و میعانات گازی را در نفکشهای بزرگ خود ذخیره کرده بود . اکنون ایران می‌تواند با دو ابزار کار خود را پیش ببرد که یکی از آنها استفاده از افزایش بهای نفت است و دیگری هم فروش ذخیره نفتی است که ایران در این چند ماه جمع کرده است. البته برخی تحلیل‌گران ادعا می‌کنند که ایران در این برهه زمانی به دلیل ...

نشریه پلاتز ادعا کرد: ذخیره سازی 20 میلیون بشکه نفت در ایران
نشریه پلاتز به نقل از منابع آگاه نوشت :ایران بیش از 20 میلیون بشکه نفت خام را در 10 نفتکش بزرگ خود ذخیره سازی کرده است .

براساس نوشته این نشریه ،ایران ماه گذشته 5 تا 6 میلیون بشکه نفت خام را به منطقه عین سخنه واقع در جنوب کانال سوئز منتقل کرده است .

قیمت نفت به علت ادامه درگیریهای سیاسی در لیبی و کاهش تولید نفت این کشور به بالاترین حد خود در دو سال و نیم اخیر رسیده است . ایران پیش از این نیز 20 تا 25 میلیون بشکه نفت و میعانات گازی را در نفکشهای بزرگ خود ذخیره کرده بود .

بنا به ادعای پلاتز تحریمهای سازمان ملل و آمریکا مشکلات و چالشهایی را برای فروش نفت ایران به وجود آورده است و خرید نفت ایران توسط شرکت های پالایشگاهی اروپا و آسیا کاهش یافته و به همین علت ایران مجبور شده است نفت تولیدی خود را ذخیره سازی کند.

در عین حال ذخیره سازی نفت بر روی آب اقدامی است که برخی تولیدکنندگان برای به حداکثر رساندن سود خود از محل فروش محصولشان انجام می دهند و این اقدام به ایران اختصاص ندارد. سازمان بین المللی انرژی در آخرین گزارش خود حجم نفت خام ذخیره شده بر روی آب ها در سطح جهان را بالغ بر 60 میلیون بشکه برآورد کرده است.

تولید ایران بالغ بر 3.7 میلیون بشکه در روز است که ذخیره سازی 20 میلیون بشکه تقریبا معادل تولید 6 روز این کشور است.

بنا به ادعای پلاتز بالا بودن قیمت نفت ایران در مقایسه با سایر نفت های مشابه موجود در بازار نیز عامل دیگری در کاهش واردات نفت آسیا و اروپا از ایران بوده است .

ظرفیت اسمی تولید نفت ایران 4.3 میلیون بشکه در روز است . کارشناسان انرژی بر این باورند که ایران در شرایط کنونی قادر به افزایش تولید نفت خود به بالاتر از 3.7 میلیون بشکه نخواهد بود

===============================================================================================

بحران در خاورمیانه و کشورهای شمال آفریقا کار دست بازار نفت بین المللی داده است.

سایت ایران پرایمر در تازه ترین نوشتار خود متنی پرسش و پاسخ گونه در خصوص برنامه هسته‌ای ایران مهیا کرده و به پرسش‌های رایج در خصوص تاثیر تحولات خاورمیانه بر بازار انرژی ایران می‌پردازد:

قیمت نفت تحت تاثیر تحولات خاورمیانه سیر صعودی خود را طی کرده است. این ناآرامی‌ها چه تاثیری بر ایران دارد؟

افزایش بهای نفت در شرایطی که خاورمیانه دچار افت و خیزهای سیاسی است می‌تواند بازار ایران و البته جایگاه سیاسی این کشور را هم دست‌خوش تحولات کند. به نظر می‌رسد که قیمت نفت همچنان بالا خواهد ماند و التهاب در بازار تا زمانی که اعتراض‌ها ادامه دارد پایان نخواهد یافت. در حال حاضر نگرانی عمده از امنیت منابع نفتی است.

اقتصاد جهانی در برابر قیمت‌ها و سیر صعودی آنها به محدودیت‌هایی مبتلا است اما بی شک تهران از این افزایش قیمت بهره مند خواهد شد. این روزها ایرانی‌ها با تحریم دست و پنجه نرم می‌کنند و البته که در این فضا قیمت نفت می‌تواند به کمک آنها بیاید. یک سال پیش قیمت نفت ایران در هر بشکه کمتر از 80 دلار بود. اکنون بحران در لیبی به گونه ای پیش می‌رود که قیمت نفت را به بیش از 110 دلار در هر بشکه می‌رساند.

همین افزایش قیمت را می‌توان به بردی برای ایرانی‌ها در صحنه اقتصادی توصیف کرد. در حال حاضر هیچ تغییری در میزان نفت تولیدی ایران بوجود نیامده است. اکنون ایران می‌تواند با دو ابزار کار خود را پیش ببرد که یکی از آنها استفاده از افزایش بهای نفت است و دیگری هم فروش ذخیره نفتی است که ایران در این چند ماه جمع کرده است. البته برخی تحلیل‌گران ادعا می‌کنند که ایران در این برهه زمانی به دلیل تحریم‌ها نمی‌تواند بر میزان نفت تولیدی خود بیفزاید.

تاثیر افزایش بهای نفت بر اقتصاد ایران؟

افزایش بهای نفت به معنای افزایش سود ایران است و البته بودجه ملی بیشتر. ایران می‌تواند در این فرصت بر ذخیره ارزی خود بیفزاید. پول نفت در حقیقت مسئولیت 27 درصد از بودجه سالانه مورد نیاز ایران را تامین می‌کند. نفت خام 83 درصد از صادرات کل ایران را شامل می‌شود.

بالا رفتن قیمت نفت چه تاثیری بر عالم سیاست ایران دارد؟

این افزایش، نقدینگی بیشتری را در اختیار ایران قرار داده و تهران هم می‌تواند این پول را در مسائل رفاهی و بالا بردن استاندارد شهروندان استفاده کرده دولت ایران اخیرا برنامه اصلاحاتی را در حوزه یارانه‌های نقدی انجام داده و همین امر باری را بر دوش دولتمردان گذاشته است. بالا رفتن قیمت نفت می‌تواند دست دولت را در نقدینگی و ارائه آن به عموم مردم باز نگاه دارد. البته دولت باید مراقب خرج کردن درآمد حاصله از فروش نفت آن هم با قیمت بالا باشد. این مساله می‌تواند نرخ تورم را در این کشور بالا ببرد.

ایران در حوزه نفتی رتبه سوم را به خود اختصاص داده و و در بخش گاز هم سکوی دوم جهانی را در دست دارد. نقشی که ایران در صورت بالا رفتن قیمت نفت و گاز می‌تواند در حوزه انرژی بازی کند؟

شرایط منطقه ای و ترس از بر هم ریختن معادلات نفتی در بازارهای جهانی می‌تواند اشتیاق غرب و امریکا برای تحرین نفتی و سوختی ایران را کاهش دهد.

ایران با کمک قطر به دنبال توسعه پروژه گازی پارس جنوبی است، آیا تنش‌ها در خاورمیانه می‌تواند این همکاری را به حالت تعلیق در آورد؟

آنچه در خاورمیانه در ابعاد سیاسی مطرح است نمی‌تواند بر پروژه‌هایی مانند پارس جنوبی در ایران تاثیرگذار باشد. سرعت پیشرفت این پروژه به توانایی ایران در پرداخت به شرکا بستگی دارد. اصلی ترین مشکل ایران در حال حاضر بی‌میلی و یا ناتوانی کمپانی‌های خارجی برای معامله با ایران به دلیل تحریم‌ها است. در حال حاضر یک شرکت چینی تنها شریک غیرایرانی تهران در این پروژه است. شرکت فرانسوی توتال به عنوان مثال در سال 2009 جای خود را به این شرکت چینی داد.

صنعت نفت و گاز ایران امروز در قیاس با همین بازه زمانی در سال گذشته کجا ایستاده است؟ ایران برای بالا بردن رقم استخراج نفت و گاز چه کرد؟

در یک سال گذشته ایران در این دو بخش پیشرفت آنچنانی نداشته است. در ابتدای سال 2011 میلادی بود که ایران خبر از پروژه مشترک با عراق و سوریه برای انتقال گاز داد. اما این پروژه گازی مساحتی در حدود 1200 مایل را شامل می‌شود. حتی در بهترین حالت هم چند سال لوله کشی میان این سه کشور برای انتقال گاز به درازا خواهد انجامید. به نظر نمی‌رسد که این طرح ایران با کشورهای همسایه در چند سال آتی به ثمر برسد. در حال حاضر به دلیل تحریم‌های بین المللی، کمپانی‌های خارجی اندک تمایلی به سرمایه گذاری در بخش انرژی ایران ندارند. در دسامبر 2010 بود که بانک ذخیره ارزی هندوستان انتقال وجوه نقد به ایران را به دلیل احترام به تحریم‌ها به حالت تعلیق در آورد.


===================================================================================

تکمیلی//
- شرکت هندی بارات پترولیوم اعلام کرد قصد دارد واردات نفت خود از ایران را از 5 هزار بشکه در روز در سال مالی جاری به 20 هزار بشکه در روز طی سال مالی آتی افزایش دهد.

به گزارش رویترز شرکت هندی بارات پترولیوم اعلام کرد به دنبال افزایش ظرفیت تولید این شرکت و ادامه نگرانیها در خصوص تنشهای سیاسی در لیبی قصد دارد میزان واردات نفت از عربستان و سایر کشورها را در سال مالی 2012 افزایش دهد .

شرکت بارات سومین شرکت بزرگ پالایشگاهی هند قصد دارد در سال مالی 2011 - 2012 روزانه بیش از 120 هزار بشکه نفت خام از عربستان وارد کند . این رقم در سال مالی جاری که 31 مارس به پایان خواهد رسید به 80 هزار بشکه در روز رسیده است .

یک مقام آگاه در این باره گفت این شرکت هندی همچنین قصد دارد روزانه 10 هزار بشکه نفت از لیبی، 30 هزار بشکه از الجزایر و 5 هزار بشکه نفت نیز از مالزی و برونئی وارد کند .
عربستان و الجزایر آمادگی خود را برای جبران کاهش صادرات نفت لیبی به هند اعلام کرده اند . هند سومین مصرف کننده بزرگ نفت آسیا بیش از دو سوم نفت مورد نیاز خود را از طریق واردات تامین می کند . تقاضای انرژی هند به سرعت رو به افزایش است و این کشور وابستگی بیشتری به نفت خاور میانه داشته است . هند به شدت نگران گسترش تنشهای سیاسی در خاور میانه و تاثیر منفی آن بر قیمت جهانی نفت است . این شرکت هندی همچنین قصد دارد در سال مالی آینده واردات نفت خود از ایران را از 5 هزار بشکه به بیش از 20 هزار بشکه در روز افزایش دهد . این در حالی است که تنش ارزی در روابط دو کشور هنوز ادامه دارد و راهکار بلند مدتی برای پرداخت پول نفت وادراتی از ایران پیدا نشده است .هند اوایل مارس 1.5 میلیارد یورو بدهی نفتی خود به ایران را از طریق هندلز بانک آلمان پرداخت کرده است ./


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران