کارشناس امور نظامی و راهبردی با بیان اینکه غرب درباره لیبی با احتیاط کامل عمل می کند، تاکید کرد، تجهیرات نظامی قذافی فقط به اندازه چهل روز رویارویی است. سرتیپ بازنشسته «امین حطیط» در گفتگو با شبکه تلویزیونی «بی.بی.سی.
عربی» از بیروت درباره حضور نیروی دریایی ناتو در دریای مدیترانه و نیروهای آمریکا در منطقه خلیج فارس برای حمله هوایی به لیبی گفت: تصور می کنم که آمریکا، اتحادیه اروپا و ناتو بدون وجود تضمین هایی مبنی بر اینکه عرصه لیبی به عرصه مشابه افغانستان و عراق تبدیل نشود، هیچ تصمیم نظامی نخواهند گرفت؛ از این رو به نظرمی رسد که همه تدابیل احتیاطی را در این خصوص اتخاذ می کنند و تماس ها با مقاومت و مخالفان لیبی آغاز کرده اند تا دخالت نظامی آنها قانونی و مورد قبول باشد. وی گفت: اقدام فرانسه در به رسمیت شناختن شورای انتقالی لیبی که البته اتحادیه اروپا و آمریکا نیز چنین تصمیمی خواهند گرفت؛ مقدمه ای برای اقدام نظامی خواهد بود و دخالت یکجانبه نخواهد بود؛ از این رو ما شاهد هستیم که اتحادیه اروپا در اتخاذ تصمیم حمله نظامی به لیبی ، بسیار بسیار محتاطانه عمل می کند. حطیط افزود: اروپا هم اکنون اقدام نظامی علیه قذافی را در دو جنبه بررسی می کند؛ نگاه اول به لحاظ توانمندی نظامی لازم برای موفقیت در چنین ماموریتی است که نباید اندک باشد.
جنبه دیگر واکنش احتمالی مردم لیبی است؛ به ویژه اینکه مخالفان به صراحت با دخالت بیگانگان در کشورشان که به اشغال آن منجر شود، مخالفت کرده اند.
علاوه بر آن کشورهای عربی و اتحادیه عرب با جدیت اعلام کرده اند که مخالف دخالت بیگانگان و اشغال خاک لیبی هستند.
درباره مساله ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی نیز، انقلابیون لیبی بر این باروند که این اقدام باید برای مدت مشخصی انجام شود. تحلیلگر راهبردی و نظامی درباره توانمندی ارتش لیبی گفت: توانمندی ارتش لیبی مشخص است.
قذافی دویست و هشتاد هواپیما دارد.
هشتاد تا صد و بیست میگ 28 در اختیار دارد .
بیش از چهل بالگرد نظامی دارد که برای مخالفان بسیار خطرناک است.
قذافی حدود دویست و شصت توپ و چهار صد تانک دارد. وی گفت: اگر جامعه جهانی قذافی را به لحاظ نظامی تحریم کنند، وی چهل روز بیشتر دوام نخواهد آورد و ذخایر و مهمات نظامی او پایان خواهد یافت؛ از این رو از زمانی که متوجه اصرار و پافشاری مردم برای سرنگونی اش به هر بهایی شده است و نیز جدی بودن تحریم نظامی را دریافته، لحنش تغییر کرده است و تلاش های او برای گرفتن تجهیزات نظامی به ویژه از سوی مصر با مخالفت مواجه شد و نیز فرانسه و کشورهای عربی نظام او را غیر مشروع اعلام کردند.
این مخالفت ها با نظام او می تواند این پیام را داشته باشد که نظام قذافی به لحاظ سیاسی عمرش پایان یافته و به لحاظ نظامی نیز چهل روز بیشتر دوام نخواهد آورد.