مدیر موسسه روابط بین الملل پاریس گفت مشکل عملیات ناتو در لیبی سیاسی است. به گزارش شبکه یورونیوز ، پایسکال بونیفاس مدیر موسسه روابط بین الملل و استراتژیک پاریس درباره اینکه ایا عملیات نظامی در لیبی می تواند موفقیت آمیز باشد می گوید: این کار مشکلی نیست بخصوص اگر اعضای ناتو هدفشان از مداخله نظامی ایجاد توازن قدرت باشد.
اما مشکل سیاسی است زیرا ممکن است سازمان ملل با چنین مداخله ای موافقت نکند .
هر چند عملیات از لحاظ نظامی می تواند موفقیت آمیز باشد اما از لحاظ سیاسی یک شکست راهبردی خواهد بود.
بنابراین برای رسیدن به موفقیت سیاسی ، شورای امنیت باید با چنین عملیاتی موافقت و اتحادیه عرب نیز به گونه ای مشارکت کند. پژوهشگر فرانسوی در پاسخ به این که مداخله نظامی و طرح منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی چه پیامدهایی به دنبال خواهد داشت گفت : بار دیگر تاکید می کنم که اگر عملیات نظامی یکجانبه غرب و همانند عراق و افغانستان باشد از لحاظ نظامی می تواند موفقیت آمیز باشد اما از لحاظ سیاسی یک شکست راهبردی خواهد بود اما اگر عملیات با چراغ سبز بین المللی و مشارکت کشورهای عربی همراه شود دو سناریو مطرح خواهد شد.
ضربات هوایی برای از بین بردن نیروهای وفادار به معمر قذافی و یا ایجاد منطقه پرواز ممنوع برای جلوگیری از ضربه به مواضع مخالفان قذافی.
ایجاد منطقه پرواز ممنوع همه مسائل را حل نمی کند و انقلابیون را به پیروزی سریع نمی رساند.
اما می تواند مانعی جدی در برابر نیروهای وفادار به قذافی باشد. پاسکال بونیفاس در پاسخ اینکه آیا دموکراسی های غربی فضایی برای اعمال فشار بر دیگران برای تصمیم گیری در این زمینه دارند گفت : البته این طرح به دنبال ایجاد تفاهم جمعی است و فقط عملیات نظامی غرب نیست.
کشورهای عربی باید اماده شنیدن استدلال ها به ویژه درباره پایان دادن به قتل عام مردم لیبی باشند و حتی روسیه و چین که در این زمینه محافظه کارند امیدواریم مواضع ثابت خود را تغییر دهند و با عملیات نظامی مخالفت نکنند.
به ویژه زمانی که ضرورت های بشردوستانه مطرح است. مدیر موسسه روابط بین الملل پاریس در پاسخ به آخرین سوال درباره اینکه آیا بحران لیبی می تواند خطری واقعی برای منطقه باشد و سناریویی همانند سومالی مطرح شود گفت : به هیچ عنوان نمی توان این دو مسئله را با هم مقایسه کرد.
اما چون تونس و مصر انقلاب خود را به شکل مسالمت امیز پشت سر گذاشتند شرایط لیبی بنظر می رسد که جنگی داخلی است.
در لیبی وضع کاملا متفاوت است.
مانند تونس یا مصر نیست که ارتش با مردم بودند.
در لیبی ارتش یا بخشی از آن با حکومت است.
در لیبی نوعی از جنگ داخلی مطرح است که ویژه لیبی است.
در یک طرف این جنگ قدرت شخصی قذافی قرار دارد ، قدرتی که او برای مدت زمان طولانی تدارک دیده و نیروهای امنیتی و سرکوب را در بخش های وسیع کشور تحت کنترل دارد.