يك استاد دانشگاه در هنگ كنگ عقيده دارد ديگر حكام كشورهاي عربي نيز با مشاهده انقلاب هاي مردم مصر، تونس و ليبي متوجه خطر شده اند و در تلاشند با دادن امتيازاتي به مردم، مانع فوران خشم آن ها شوند.
'وانگ چي' يك استاد علوم سياسي در دانشگاه هنگ كنگ در گفت وگوي اختصاصي با خبرنگار سياسي ايرنا در مورد وقايع در كشورهاي عربي گفت: گرچه به نظر مي رسد در اين اعتراضات مردمي، نارضايتي هاي اقتصادي تاثير بسياري داشته است اما به نظر من مهمترين علت اين اعتراضات نبود حكومت قانون و پوياي اجتماعي است.
اين استاد دانشگاه افزود: گرچه وقايع تونس با اعتراض پراكنده به وضعيت معيشت شروع شد اما به تدريج انگيزه هاي سياسي نيز در آن تاثير گذار شد زيرا مردم دريافتند كه وضعيت بد اقتصادي آن ها به شرايط سياسي حكومت هاي آن ها ارتباط زيادي دارد.
وي ادامه داد كه آغاز اين آشوب ها در تونس منجر به موراد مشابه در بقيه كشورها شد. به نظر مي رسد اين تحولات ادامه خواهد يافت و به ديگر كشورهاي عربي منطقه نيز سرايت مي كند.
وي با بيان اينكه اسلام هم در اين اعتراض ها نقش ايفا مي كند اظهار داشت البته يك رهبري ديني قدرتمند در اين كشورها وجود ندارد.
وي با بيان اين نكته كه به تدريج اين اعتراض ها در حال گسترش به كشورهاي ديگر عربي است گفت با گسترش اين اعتراضات، بسياري از حكام كشورهاي عربي احساس خطر كردند و به همين علت بسته هاي كمك اقتصادي را براي مردم در نظر گرفتند، تا با ايجاد شغل، افزايش يارانه ها و كمك به شهروندان از اعتراضات آن ها كاسته شود و از وقوع اتفاقات مشابه جلوگيري كنند.
اين استا روابط بين الملل عقيده دارد اين اقدامات دولتي ممكن است تاحدودي موجب تسكين مردم اين كشورها شود و بايد منتظر نتيجه آن در طولاني مدت بود.
وي در مورد آينده اين كشورها تاكيد كرد اكنون بسيار زود است كه پيش بيني كنيم آينده اين كشورها شبيه كشورهاي اروپاي شرقي مي شود و يا چين در دهه 1980 .