رئيس جنبش اسلام گراي نهضت تونس اظهار كرد كه ظلم و فاصله طبقاتي باعث انقلاب مردمي در اين كشور شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، به نقل از روزنامه عربستاني الرياض، راشد الغنوشي، رئيس جنبش اسلام گراي نهضت تونس طي سخناني در خارطوم سودان اظهار كرد: اختلاف طبقاتي موجود ميان گروه حاكم و ملت و همچنين ظلم نظام زين العابدين بن علي رئيس جمهور مخلوع تونس باعث انقلاب مردم اين كشور عليه نظام وي شدند.
الغنوشي كه براي شركت در كنفرانس سازمان بين المللي قدس به سودان رفته است، تصريح كرد: ظلم نظام حاكم به ملت تونس و سوءاستفاده از آنها باعث شد كه مردم مرگ را ترجيح دهند و تغييرات ريشهاي در اين كشور به وجود آورند.
رئيس جنبش نهضت تونس افزود: نظام بن علي قدرت رسانه و ثروت را به صورت انحصاري در دست گرفته بود و به جاي دولت يك خانواده حكومت را به صورت كامل در اختيار داشت و همين امر باعث شد كه ملت تونس نسبت به دولت بي اعتماد شوند.
وي با بيان اينكه نظام بن علي كاملا در خدمت كشورهاي غربي بود، اظهار كرد: نظام بن علي در تلاش براي از بين بردن ريشههاي اسلامي جامعه تونس و مبارزه با اصول گرايي بود تا با اين كار رضايت قدرتهاي بينالمللي و حمايت آنها را جلب كند، اين نظام همچنين با عادي سازي روابط با اسرائيل، مردم تونس را خشمگين ميكرد.
الغنوشي با تاكيد بر اينكه انقلاب تونس يك انقلاب حزبي يا ايدئولوژيك نبوده، تصريح كرد: انقلاب تونس، انقلاب مردم بود كه در اعتراض به فساد و ظلم نظام حاكم رخ داد و به مصر و ليبي نيز منتقل شد.
رئيس جنبش نهضت تونس افزود: ملت تونس خواستار اصلاحات بودند اما به كارگيري خشونت عليه آنها توسط نظام بن علي آن را تبديل به انقلاب كرد.
از سوي ديگر در دومين روز خشونتها در استان قفصه در جنوب غرب تونس دو تن كشته و 20 تن ديگر زخمي شدند. اين در حالي است كه در روز اول خشونت ها نيز پنج تن زخمي شده بودند.