روزنامه الحیات ، چاپ لندن ، نوشت سرنگونی رژیم حسنی مبارک در مصر برای اسراییل پیامدهای شدیدی خواهد داشت.
این روزنامه در نسخه اینترنتی امروز خود در مقاله ای به قلم خالد حروب نوشت..سال گذشته بنیامین الیعازر وزیر صنعت و تجارت اسراییل در سخنانی گفت مبارک گنجی راهبردی برای اسراییل است اما اکنون به نظر میاید که این سخن اولین میخ را در نعش نظام سرنگون شده مصر کوبید.
از دیدگاه اسراییل، مصر در دوران حسنی مبارک نقش هایی را ایفا کرد که نمیتوان اهمیت راهبردی انها را برشمرد.
در زمان مبارک بیشترین فرصت از نظر زمانی و جغرافیایی برای ایجاد امنیت راهبردی و اقتصادی به اسراییل داده شد و خطر جنگ فراگیر و متعارف از اسراییل دور شد در حالی که احتمال این جنگ برای عرب ها افزایش یافت.
نویسنده با اشاره به دیگر اقدامات اسراییل در زمان مبارک اعم از ترور شخصیت های مختلف و حمله به رئاکتور هسته ای سوریه نوشت..
در دوران مبارک بودجه تسلیحاتی سالانه اسراییل که حدود سی درصد از تولید ملی ان را به خود اختصاص داده بود به ده درصد کاهش یافت و همین مسئله باعث شد در زمینه اقتصادی و رسیدن به سطح کشورهای پیشرفته رشد چشم گیری داشته باشد.
اما به نظر میامد این هدیه راهبردی و اقتصادی برای اسراییل کافی نبود به همین سبب وارد معامله گازی با مصر شد.
معامله ای که حتی طمع ورزترین اسراییلی ها نیز خواب ان را نمیدیدند چرا که گاز مصر با قیمتی کمتر از قیمت جهانی به اسراییل فروخته میشد که همین مسئله سالانه ده میلیارد دلار برای اسراییل سود داشت.
به این ترتیب نظام مبارک به مانند دیواری عمل کرد که اسراییل توانست پشت راحت و به ازادی فعالیت های خود را ادامه دهد بدون اینکه از واکنش های جمعی یا فردی عرب ها نگران باشد، چرا که مبارک انها را مهار میکرد و در محاصره غزه و حمله به ان بارها شاهد این موضوع بودیم.
حروب ادامه داده است..
اولین پیامد سرنگونی نظام مصر این بود دیگر اسراییل نمیتواند به دیکتاتوری های عرب تکیه و به ضرر افکار عمومی عرب ها فعالیت کند.
دومین پیامد در تشدید گزینه های فردی و اجتماعی عرب ها در تعامل با اسراییل نمود پیدا میکند.
البته به این معنی نیست که گزینه عرب ها به جنگ با اسراییل منتهی خواهد شد اما بدون شک دوران دسیسه چینی به پایان خواهد رسید و به عنوان نمونه میتوان گفت که سیاست مصر در کوتاه مدت در برابر اسراییل شبیه سیاست ترکیه خواهد شد.
در پایان این مقاله امده است با سرنگونی نظام حسنی مبارک این تصور که فقط در اسراییل دمکراسی وجود دارد از بین رفت.
این مسئله جایگاه اسراییل را در جهان و غرب ضعیف خواهد کرد و همه ادعاها را در این خصوص از بین خواهد برد.