خبرگزاري فارس: با ورود مصر به مرحله جديد پس از سرنگوني رژيم " مبارك "، مردم غزه چشمان خود را به گذرگاه مرزي رفح دوختهاند تا شايد تغييراتي در اين گذرگاه كه از چهار سال پيش بسته شده است، حاصل شود.
به گزارش خبرنگار فارس از غزه، فلسطينيان اميدوارند كه مرزهايي كه پس از توافقنامه "كمپ ديويد " با رژيم صهيونيستي ترسيم شده است، برچيده شود و گذرگاه رفح نيز به طور كامل و مداوم و بدون محدوديت باز شود تا فلسطينيان بار ديگر پيوندهاي اجتماعي و اقتصادي خود را با ملت مصر برقرار كنند.
شوراي عالي نيروهاي مسلح مصر اخيرا پس از بالا گرفتن درخواستهاي انقلابيون مصر و فلسطينيان، تصميم گرفت كه گذرگاه رفح بازگشايي شود اما با اين حال اقداماتي كه از سوي دستگاههاي امنيتي رژيم مخلوع مصر اجرا ميشد باز هم به قوت خود باقي است.
در همين حال دهها دانشجوي فلسطيني در دانشگاههاي مصر نارضايتي خود را از تداوم سياست جائرانه دستگاههاي امنيتي مصر اعلام كردند.
"ايمن ابوعيشه " وكيل حقوقي و رئيس مشاورههاي حقوقي "دار الميثاق " در اين باره گفت: بيش از 50 دانشجوي ساكن غزه كه در دانشگاههاي مصر تحصيل ميكنند بنا به دلايل امنيتي براي عبور از گذرگاه رفح منع شدند.
وي افزود: تعداد اين دانشجويان 71نفر بود كه اسامي آنها براي صدور مجوز سفر به مسئولان مربوطه ارائه شده بود و پيش از اين نيز با سفر آنها موافقت شده بود اما اين بار دانشجويان از اقدام مسئولان مصري غافلگير شدند زيرا آنها را ساعتهاي طولاني در طرف مصري گذرگاه نگه داشته بودند و پس از آن به چند نفر از آنها اجازه عبور دادند و بقيه را بازگرداندند.
ابوعيشه همچنين گفت كه دليل اين اقدام مسئولان مصري را جويا شده و آنها گفتهاند كه بر اساس معيارهاي ممنوعيت كه پيش از اين نيز دستگاههاي امنيتي دولت اعمال ميكردند، رفتار ميكنند.
ابوعيشه كه دانشجوي كارشناسي ارشد در مركز پژوهشها و مطالعات عربي است همچنين تصريح كرد كه دستگاههاي امنيتي حق ندارند هيچ دانشجويي را از ادامه تحصيل منع كنند.
وي كه از اعضاي كميته حقوق و آزادي كانون وكلاي فلسطين است تاكيد كرد كه از دستگاه قضايي مصر درخواست خواهد كرد تا اين ممنوعيت را لغو كند و همچنين به نمايندگي از اين دانشجويان نامهاي به اتحاديه عرب نوشته و اعمال فشار بر مسئولان مصري به منظور اعطاي اجازه به دانشجويان براي ادامه تحصيل را خواستار خواهد شد.
از سوي ديگر "محسن ابو رمضان " تحليلگر اقتصادي گفت كه بازگشايي گذرگاه مرزي رفح از سوي دولت آينده مصر در كاهش مشكلات روزمره ساكنان نوار غزه كه از محاصره تحميلي رنج ميبرند، سهيم خواهد بود.
وي افزود: اين تصميم نقش تونلها را به صورت چشمگير كم خواهد كرد؛ وجود تونلهاي زيرزميني در امتداد مرز مصر 80 درصد مايحتاج نوار غزه را تامين ميكند و نوعي ارتباط اقتصادي غيررسمي بين دو طرف ايجاد كرده است.
اين در حالي است كه دكتر "مخيمر ابوسعده " استاد علوم سياسي دانشگاه غزه بازگشايي كامل گذرگاه در دوره كنوني با توجه به اوضاع داخلي مصر را بعيد دانست.
وي افزود: گذرگاه رفح براي ورود مقادير زياد مواد و كالاهاي تجاري آماده نيست؛ توافقنامه اقتصادي پاريس كه تشكيلات خودگردان و دولت مصر با آن موافقت كردند بر ورود مواد غذايي و تجاري به كرانه باختري و نوار غزه تنها از طريق گذرگاهها و بنادر رژيم صهيونيستي تاكيد دارد.
وي اقدام مصر براي ايجاد منطقه تجاري آزاد بين نوار غزه و اين كشور در مرحله آتي را كه شاهد بازسازي رژيم مصر خواهد بود، بعيد دانست.