يك نويسنده انگليسي گفت: جنبش هاي اخير مردمي در خاورميانه و شمال آفريقا موقعيت سياسي و اقتصادي غرب در اين منطقه راهبردي را بسيار تضعيف خواهد كرد و به همين دليل غرب در حال برنامه ريزي براي جلوگيري از به ثمر نشستن اين جنبش ها است.
'جان ريس' نويسنده كتاب 'استكبار و مقاومت' به خبرنگار ايرنا گفت: اگر رژيم قذافي سرنگون شود و انقلاب مردم ليبي پيروز شود، مردم ديگر كشورهاي منطقه نيز از اين حركت روحيه مي گيرند و اين موقعيت غرب را بيش از گذشته تضعيف خواهد كرد.
ريس افزود: به همين دليل است كه استكبار و به ويژه آمريكا در حال تلاشند تا اين وضعيت را تحت كنترل خود در بياورند و براي رسيدن به هدف خود از هيچ اقدامي از جمله دخالت نظامي فروگذار نخواهند كرد.
وي گفت: انقلاب هايي كه در تونس و مصر اتفاق افتاد و انقلاب هايي كه در ليبي، يمن، عربستان و بحرين در جريان است در نهايت به مواضع سياسي و اقتصادي قدرت هاي استكباري ضربه مي زند.
'به همين دليل است كه غرب از هرج و مرج و بي نظمي هاي به وجود آمده در برخي كشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا استفاده مي كند تا به بهانه امدادرساني و نجات مردم از چنگال ديكتاتورها، اوضاع را تحت كنترل خود در آورد و از منافع اقتصادي خود دفاع كند.'
آقاي 'ريس' كه از بنيان گذاران ائتلاف بزرگ ضدجنگ انگليس نيز به شمار مي رود، گفت: هيچ كس نبايد در نيات غرب و استكبار براي دخالت نظامي در ليبي شك كند. آنها براي تامين منافع خود و نه نجات مردم مي خواهند به ليبي حمله كنند.
اين نويسنده انگليسي افزود: به همين دليل است كه ما از مردم در غرب مي خواهيم با انجام تظاهرات، اجازه ندهند دولت هايشان به ليبي حمله كنند.
وي گفت: اين به مردم ليبي مربوط است كه آينده خود را چگونه تعيين مي كنند.
ده ها تن از مردم انگليس روز شنبه با حضور در مقابل دفتر نخست وزيري اين كشور در مركز شهر لندن ضمن اعلام همبستگي با مردم جهان عرب با هرگونه مداخله نظامي در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا مخالفت كردند.
شركت كنندگان در اين تجمع كه توسط 'ائتلاف جنگ را متوقف كنيد' سازماندهي شده بود، همچنين خواستار خروج فوري نيروهاي انگليسي و خارجي از افغانستان شدند.
همزمان با اين تجمع در لندن، تظاهرات هاي مشابهي نيز در ديگر شهرهاي انگليس از جمله ليدز، منچستر، بيرمنگهام، بريستول و كارديف برگزار شد.
طي روزهاي اخير مقامات انگليسي و از جمله ديويد كامرون نخست وزير اين كشور بارها موضوع احتمال دخالت نظامي در ليبي و ضرورت اعمال منطقه پرواز ممنوع بر فراز آن كشور را مطرح كرده است ولي تاكنون حتي در ميان كشورهاي غربي هم اجماعي در اين زمينه به وجود نيامده است.