وزیر امور خارجه آمریکا، صبح روز دوشنبه برای گفتگوهای دیپلماتیک درباره قیام مردم لیبی و بررسی دولت های جدید در تونس و مصر عازم اروپا و خارمیانه شد.
هیلاری کلینتون، به نمایندگی از دولت اوباما قرار است با یکی از مخالفان دولت قذافی که خواستار مداخله نظامی برای سرنگونی دولت معمر قذافی است در پاریس دیدار کند. روز دوشنبه کلینتون همچنین بطور مستقیم درباره درخواست فرانسه برای سرعت بخشیدن به تلاشهای چند جانبه برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی به منظور فلج کردن نیروی هوایی قذافی با مقامات این کشور گفتگو خواهد کرد. این دیپلمات ارشد آمریکایی از فرانسه به مصر و تونس خواهد رفت.
از زمان قیام مردمی در مصر و تونس و سرنگونی دولتهای این دو کشور ،کلینتون بلند پایه ترین مقام آمریکایی است که به این دو کشور سفر می کند. کلینتون روز دوشنبه و سه شنبه در پاریس با همتایان فرانسوی،روسی، انگلیسی، کانادایی،آلمانی،ایتالیایی و ژاپنی برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع و بررسی دیگر راهها برای کمک به مخالفان دولت لیبی گفتگو خواهد کرد. اتحادیه عرب نیز در نشست روز شنبه در قاهره از ایجاد منطقه پرواز ممنوع که مخالفان دولت قذافی نیز خواهان آن هستند ،حمایت کرد. سفر کلینتون به اروپا و خاورمیانه بعد از آن صورت می گیرد که نیروهای قذافی بار دیگر کنترل چند شهر را بدست گرفته اند.
عبدالرحمن شلغم، سفیر لیبی در سازمان ملل متحد که به مخالفان قذافی پیوسته است در واشنگتن گفت: کلینتون روز دوشنبه در پاریس با محمود جبریل عضو شورای ملی که مخالف قذافی است دیدار خواهد کرد. یکی از مشاوران کلینتون به خبرگزاری فرانسه گفت: کلینتون روز پنج شنبه در واشنگتن با علی اوجالی ، سفیر لیبی در آمریکا، که او نیز به صف مخالفان قذافی پیوسته است، دیدار کرد. آمریکا برای انتصاب فرستاده ویژه برای بررسی مسائل مخالفان دولت قذافی موافقت کرد اما از به رسمیت شناختن رهبر یا گروهی خاص خودداری می کند. فرانسه فراتر از آمریکا و همپیمانان اروپایی اش quotation mark شورای ملی quotation mark را به عنوان نماینده مخالفان قذافی به رسمیت شناخته است. اتحادیه عرب روز شنبه در نشست قاهره نیز از این ایده حمایت کرد. نیکلا سارکوزی،رئیس جمهور فرانسه ، اعلام کرد اگر قذافی اقدام به بمباران مردم لیبی کند فرانسه خواستار حمله با اهداف مشخص در لیبی خواهد شد. این نظر سارکوزی با دیدگاه اوباما،رئیس جمهور آمریکا که بارها درباره مداخله نظامی هشدار داده بود در تضاد است. فرانسه همچنین در ارائه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی به انگلیس پیوسته است.
آلن ژوپه، نخست وزیر فرانسه با استقبال از حمایت اتحادیه عرب برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع روز یکشنبه در بیانیه ای اعلام کرد فرانسه خواستار سرعت بخشیدن با تلاشهای چند جانبه برای انجام این کار است. اما چین و روسیه از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره پیش نویس این قطعنامه با احتیاط عمل می کنند.
آلمان و ایتالیا که از اعضای دائم شورای امنیت نیستند نیز درباره مداخله نظامی در لیبی محتاطانه عمل می کنند. کلینتون گفت: طرح ایجاد منطقه پرواز ممنوع روز سه شنبه به ناتو ارائه خواهد شد.
واشنگتن اعلام کرد بزودی یک گروه کمک بشردوستانه به مناطق تحت کنترل مخالفان قذافی در شرق لیبی اعزام می کند اما گفت این اقدام به معنی اقدام نظامی نیست. طی سفر سه روزه به قاهره و تونس، کلینتون ، قصد دارد با مردم مصر و تونس و مقامات دولتهای انتقالی در این دو کشور دیدار کند. ماه گذشته کلینتون خواستار کمک صد و پنجاه میلیون دلاری به مصر برای کمک به اقتصاد و برگزاری انتخابات در این کشور شده بود. به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، برای براورده شدن قسمتی از نیازهای مردم تونس نیز خواستار کمک بیست میلیون دلاری به این کشور شده است.