شمارش معکوس برای سقوط بن غازی آغاز شده است؟
لازار بولاک ، معاون سردبیر نشریه مغرب کنفیدانسیل در مصاحبه با شبکه فرانس 24 در پاسخ به این پرسش گفت: پیشروی نیروهای قذافی منطقی به نظر می رسد، زیرا آنان در مقایسه با انقلابیون کاملا مجهز و سازماندهی شده هستند.
در مقابل نیروهای مخالف سازماندهی شده نیستند و اغلب مردم غیر نظامی اند که چند روز قبل کلاشنیکوف به دست گرفته اند.
ضمن اینکه قذافی نیروی هوایی دارد که نیروهای مخالف فاقد آن هستند.
لازار بولاک گفت: قذافی در هفته اول با توجه به ابعاد قیام مردمی و ترک ارتش از سوی شمار زیادی از نظامیان غافلگیر شده بود، اما با کمک پسرانش که هم شبه نظامیان را و هم واحدهایی از ارتش را هدایت می کنند، به نیروهایش سر وسامان داد و اکنون به نظر می رسد در میدان نبرد دست بالا را دارد.
معاون سردبیر نشریه مغرب کنفیدانسیل گفت: معلوم نیست واقعا نبردی در بن غازی صورت پذیرد.
به هر حال مخالفان پرشمار هستند و سلاح هایی که بیشتر برای جنگ شهری است در اختیار دارند.
اما حتی اگر قذافی شهر را اشغال کند باید منتظر شرایط ناامن و قیام های دیگری در شهر اشغال شده باشد.
مردم بن غازی مجبورند تا آخر مقاومت کند زیرا اگر تسلیم شوند قذافی آنان را به شدت مجازات خواهد کرد و به وی اعتمادی هم ندارند. لازار بولاک درباره احتمال مداخله نظامی بین المللی در لیبی گفت: شاید روسیه امروز در نشست گروه هشت در پاریس به مداخله نظامی راضی شود، اما من از این بابت کاملا متعجب خواهم شد.
انگلیس و فرانسه برای مداخله مشتاق تر به نظر می رسند اما حتی در داخل فرانسه نوعی اختلاف نظر میان کاخ ریاست جمهوری و وزارت امور خارجه در این باب وجود دارد که این یکی عقیده دارد نمی توان بدون قطعنامه سازمان ملل دست به مداخله زد.
در هر صورت ایتالیایی ها در این میان با توجه به پیوندهایشان با لیبی بعید است اجازه دهند از کشورشان به عنوان پایگاه حمله به لیبی استفاده شود.
آمریکا نیز به نظر می رسد اولویت های دیگری دارد و وزیر دفاعشان نیز ایده مداخله نظامی را ایده خوبی ندانست.
لازار بولاک درباره اینکه قذافی به سفرای چین و روسیه و هند که مخالف حمله نظامی هستند گفته است لیبی تمام نفتش را به این کشورها می دهد، گفت: روسیه البته قاعدتا نیازی ندارد اما هند و چین مشتری هستند.
در هر صورت قذافی با پیش بینی تحریم هایی که علیه کشورش از سوی غربی ها وجود خواهد داشت، به آنها این پیام را می دهد که در غیاب غرب می تواند مشتریان دیگری را در میان اقتصادهای نوظهور برای خودش دست و پا کند.