تحليلگران سياسي سوري ابراز عقيده كردند كه اتهامات وارده به دولت سوريه در زمينه حمايت از رژيم ' معمر قذافي ' و عليه انقلاب مردم ليبي كه خواستار رفتن قذافي هستند ، حمله اي مغرضانه به منظور مخدوش كردن وجهه مردمي دولت سوريه است.
از ديدگاه اين تحليلگران اين اقدامات در پي شكست و ناكامي دشمنان سوريه در زمينه ايجاد بي ثباتي در اين كشور مانند برخي كشورهاي عربي ديگر صورت مي گيرد.
خبرنگار شبكه الجزيره در بنغازي ليبي پيشتر به نقل از يك منبع انقلاب 17 فوريه ليبي از حركت كشتي غيرنظامي حامل سلاح ، مهمات و 500 دستگاه خودرو از بندر ' طرطوس ' در سوريه به طرابلس خبر داده بود.
در اين انتشار اين خبر روز گذشته مدير دفتر الجزيره در دمشق به نقل از يك منبع رسمي سوريه ادعاهاي خبرنگار اين شبكه در شهر ' بنغازي ' ليبي را تكذيب كرد.
'عبدالحميد توفيق ' مدير دفتر الجزيره در دمشق بدون ذكر نام منبع مزبور به نقل از وي افزود : حضور يك گردان از نيروهاي سوريه در كنار نيروهاي قذافي نيز كذب و عاري از صحت است.
اين مقام الجزيره تاكيد كرد : شبكه الجزيره سياست خود را در قبال سوريه تغيير نداده و آنچه گفته شده، نوعي شتابزدگي و عدم دقت خبرنگار الجزيره بوده و اين خبرنگار بايد اول سند يا تصوير همراه با صدا در دست داشت و آنگاه چنين خبري را منتشر مي كرد.
پيشتر نيز خبرنگار شبكه تلويزيوني ' فرانس 2 ' در گزارشي تصويري اعلام كرد كه دو خلبان سوري در كنار نيروهاي قذافي مي جنگيدند اما نتوانست با سند اين ادعا را ثابت كند و در همين ارتباط نيز يك منبع رسمي سوري حضور خلبانان اين كشور در ليبي را تكذيب كرد.
' جانبلات شكاي ' تحليلگر سياسي سوري و رييس بخش سياسي روزنامه ' الوطن ' چاپ دمشق در خصوص اتهامات هاي وارده به دولت سوريه در ارتباط با كمك به قذافي گفت: اتهام هاي مزبور تلاش به منظور مخدوش كردن وجهه سوريه در جهان عرب است.
وي در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا در سوريه افزود : امروزه بسياري از كشورهاي غربي به خاطر انقلاب در كشورهاي طرفدارشان غافلگير شده اند و تلاش مي كنند تا انقلاب هاي مزبور را به كشورهاي حامي مقاومت به ويژه سوريه منتقل كنند.
شكاي تاكيد كرد: چون منويات كشورهاي مزبور محقق نشد اينك از طريق اينترنت براي ايجاد فتنه در سوريه تلاش مي كنند اما اين نيز بي نتيجه است و آخرين تلاش آنان، نشان دادن سوريه و نظام آن به عنوان شريك ديكتاتوري در ليبي است كه در حال تصفيه ملت خود است و همه اين اقدامات براي مخدوش كردن چهره دمشق صورت مي گيرد.
وي خاطر نشان كرد: تاكيد مدير دفتر الجزيره در سوريه به شتابزدگي خبرنگار اين شبكه در بنغازي و عدم تكرار آن نيز خود گواهي بر اين امر است و انتشار چنين اخباري در فيسبوك نيز در واقع با هدف فشار بر سوريه انجام مي شود.
شكاي تصريح كرد: برخي در تلاشند تا وجهه سوريه را علاوه بر جهان عرب در ليبي نيز تخريب كنند لذا در مراسم تشييع جنازه تصويربردار شبكه الجزيره ، شعارهايي عليه سوريه در بنغازي سر داده شد تا نوعي ارتباط بين سوريه و رژيم قذافي ايجاد كنند.
' فاروق الشرع ' معاون رييس جمهوري سوريه نيز روز پنجشنبه گذشته در ديدار با ' لطف الله فروزنده دهكردي' معاون رييس جمهوري اسلامي ايران در امور توسعه اداري و نيروي انساني با هشدار نسبت به مداخله خارجي در ليبي بر اهميت گفت و گوي ملي به دور از مداخله خارجي و حفظ وحدت و استقلال در كشورهاي عربي و اسلامي تاكيد كرد.
وزارت خارجه سوريه نيز در پي اتهامات وارده به دمشق در ارتباط با ليبي با صدور بيانيه اي نسبت به رويدادهاي مصيبت بار ليبي ابراز نگراني كرد و خواستار احترام به حاكميت، استقلال و يكپارچگي ارضي اين كشور شد.
در اين بيانيه ضرورت حفظ جان غيرنظاميان، توقف خشونت عليه مردم ليبي و استفاده از گفت و گو به منظور اجابت خواسته هاي اين مردم مورد تاكيد قرار گرفت.
سوريه همچنين مخالفت خود را با مداخله خارجي در ليبي كه نقض حاكميت، استقلال و يكپارچگي اين كشور و مغاير با منشور اتحاديه عرب و اصول قوانين بين المللي است ، اعلام كرد.
' يوسف احمد ' نماينده دايم سوريه در اتحاديه عرب نيز گفت: دمشق مخالف هر گونه مداخله خارجي در ليبي است و بر وحدت و يكپارچگي آن تاكيد مي ورزد.
' محمد خضر ' سردبير بخش سياسي روزنامه 'البعث' نيز به خبرنگار ايرنا در دمشق در اين ارتباط گفت: سوريه به طور كامل رابطه با موضوع ارسال سلاح ، آموزش خلبانان ليبيايي يا شركت خلبانان سوري در بمباران تظاهركنندگان ليبي را تكذيب كرده است .
وي افزود: موضع سوريه مبتني بر رد مداخله غرب به ويژه آمريكا و سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) در امور ليبي است و اين سياست در چارچوب مخالفت دمشق با مداخله در امور داخلي كشورهاي عربي قرار دارد.
خضر ادامه داد: سوريه در اين چارچوب نسبت به مداخله خارجي هشدار داد زيرا اين مداخله را در جريان اشغال عراق توسط نيروهاي آمريكا و ناتو و همچنين حمله هوايي دو طرف به لبنان و ليبي در دهه 80 قرن بيستم شاهد بود و مخالفت با مداخله خارجي در ليبي از اصول سوريه است.
وي تصريح كرد: همچنين نوعي نگراني واقعي نسبت به آينده يكپارچگي ليبي در سايه وجود شوراي انتقالي در شرق كشور به رهبري انقلابيون و معترضان و وجود حكومت مركزي در طرابلس وجود داد.
خضر گفت: اين امر تناقضي با تاكيد سوريه بر ثبات ليبي، وحدت در كشور و ضرورت آغاز گفت وگوي داخلي ندارد لذا موضع سوريه در اتحاديه عرب همسو با سياست اصولي سوريه در دهه هاي گذشته است.
به گفته خضر، آمريكاييان و هم پيمانان آنان قصد مخدوش كردن موضع سوريه را دارند چون موضع سوريه تنها موضع مخالف مداخله خارجي در ليبي است و اين موضوع به مذاق عده زيادي حتي برخي طرف هاي عربي خوش نيامده از اين روز به چنين ادعاهايي متوسل شده اند.
وي افزود: كسي كه از حضور خلبانان سوري سخن مي گويد بايد ادله كافي داشته باشد و تاكنون دليلي در اين ارتباط به دست نيامده است و اينها تلاش براي به چالش كشيدن موضع سوريه در زمينه مخالفت با مداخله خارجي در امور ليبي و بزرگنمايي شعار حمايت از غيرنظاميان توسط غرب است كه در واقع هدف از آن حفاظت از منافع نفتي است.