اوضاع در لیبی بر وفق مراد نیروهای وفادار به رژیم معمر قذافی پیش می رود.
شبکه خبری یورونیوز در گزارشی درباره آخرین تحولات لیبی اعلام کرد حفره هایی که بر اثر اصابت بمب و راکت در شهر اجدابیا ایجاد شده است به خوبی نشان می دهد که این شهر هدف بمباران جنگنده های لیبی قرار گرفته است.
با این بمباران ، ساکنان اجدابیا خود را برای حمله ارتش لیبی آماده می کنند.
آنها سوار بر خودرو در خیابان های شهر با بوق زدن ، قدرت حاکم بر لیبی را به چالش می کشند.این شهر از موقعیت راهبردی، مهم است .
زیرا با تصرف اجدابیا توسط نیروهای وفادار به معمر قذافی، شرایط برای باز پس گیری بنغازی آسان می شود که نطفه اصلی شکل گیری مخالفت ها علیه معمر قذافی درآنجا شکل گرفت. در قسمت غربی کشور نیز ارتش قذافی کنترل شهر زواره در نزدیکی مرز با تونس به دست گرفت و ساکنان آن نگران انتقام جویی طرفداران قذافی هستند. به هر حال ، نیروهای وفادار به قذافی کنترل شهرهای لیبی را یکی پس از دیگری به دست می گیرند.
اما در بنغازی مردم مصمم هستند که پیروز شوند .
روز دوشنبه در اقدامی نمادین ، پزشکان با برگزاری تظاهراتی در مرکز شهر حمایت خود را از مردم اعلام کردند. در طرابلس اوضاع به گونه دیگری است .
انگار که لیبی که این شهر پایتخت آن است اصلا دردرگیر جنگ داخلی نیست.
از ظاهر امر چنین بر می آید که نیروهای وفادار به معمر قذافی در ظرف تنها چند روز اوضاع را به نفع خود تغییر داده اند.
این شبکه با نشان دادن مکانی که که در آن قذافی با یک سخنرانی هشدار داد اگر مخالفان به نبردهای خود ادامه دهند لیبی را به آتش خواهد کشید اعلام کرد در طرابلس اصلا نشان های از جنگ دیده نمی شود و انگار که در راس لانوف و یا زوایه نبردهای مسلحانه وجود ندارد.
در طرابلس فقط نیروهای وفادار به معمر قذافی و طرفداران وی می توانند نظر خود را بیان کنند.
مخالفان وی ، اگر مخالفت خود را ابراز کنند توسط نیروهای دولتی به شدت سرکوب می شوند .
به طوری که همین حالا هم افراد زیادی خودسرانه بازداشت و مورد شکنجه قرار می گیرند.
اظهاراتی که سخنگوی ارتش لیبی این هفته اعلام کرد حاکی از آن بود ترس و ارعاب به عنوان سلاحی روانی ایفای نقش کند.
میلاد حسین سخنگوی ارتش در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد همه چیز خیلی خوب پیش می رود.شهرها و مناطقی که مورد حمله قرار گرفته بودند اکنون آزاد هستند و دیگر نیازی به عملیات گسترده نیست . وی افزود افرادی که به این شهرها حمله کرده بودند یک مشت تبهکار راهزن بودند که پشت سلاح خود را پنهان کرده بودند و مردم را مورد ارعاب قرار می دادند.
وی افزود در هر منطقه که نیروهای ما وارد شده اند، مخالفان دست هایشان بالا بردند و تسلیم شدند. در همین راستا ، اعتراضات بین المللی ، تحریم تسلیحاتی و مسدود شدن دارایی ها به نظر نمی رسد که در عزم معمر قذافی برای سرکوب مخالفان خللی وارد کرده باشد .
البته خود وی گفته بود اگر لازم باشد حاضر در لیبی به شهادت برسد اما خاک کشور را ترک نخواهد کرد.
به هر حال ، حتی اگر رژیم قذافی مجبور شود از بمباران شهرهای در دست مخالفان دست بردارد ، از نظر نظامی همچنان بر مخالفان برتری دارد.
از طرفی قذافی از حمایت وفاداران به رژیم ،شبه نظامیان معروف به تیپ پنجم و نیروهای امنیت داخلی ، مزدوران و قبایل برخوردار است که در صورت لزوم آماده اند وارد جنگ داخلی شوند.