روزنامه ملیت چاپ ترکیه در مقاله ای در شماره امروز خود نوشت : با تشدید درگیری ها در لیبی، احتمال مداخله نظامی بین المللی در این کشور نیز افزایش یافته است.
اکنون این سوال مطرح است که آیا لیبی تبدیل به یک عراق دیگر خواهد شد؟ ملیت نوشت : برای درک بهتر تحولات لیبی باید خاطر نشان کرد که بحرانی که جامعه بین المللی در لیبی با آن مواجه است ، بسیار پیش از قیام اخیر مردم این کشور آغاز شد.
لیبی چند سال پیش از این به منظور بهبود روابط با غرب از برنامه دستیابی به تسلیحات کشتار جمعی صرف نظر کرد و با توافق هایی که میان لیبی و غرب درباره سرمایه گذاری های خارجی صورت گرفت ، حکومت لیبی از فهرست دولت های راهزن خارج شد.
دو سال پیش روند بهبود روابط لیبی و غرب با یک بحران جدی مواجه شد .
انگلیس ماه اوت سال 2009 میلادی درخواست آزادی المقرحی را که به علت دست داشتن در ماجرای لاکربی در انگلیس در زندان بسر می برد ، به این بهانه که وی مبتلا به بیماری سرطان است و بیش از سه ماه زنده نخواهد بود ، پذیرفت.
این اقدام دولت وقت انگلیس موجب واکنش شدید افکار عمومی به ویژه نزدیکان قربانیان ماجرای لاکربی شد.
دولت انگلیس متهم بود که بخاطر منافع اقتصادی به لیبی امتیاز داده است.
مقرحی در لیبی در مراسمی که به دستور سیف الاسلام قذافی فرزند معمر قذافی برگزار شده بود ، مورد استقبال قرار گرفت.
این موضوع موجب تشدید واکنش های بین المللی به دولت انگلیس شد اما دولت انگلیس نیز دادگاه اسکاتلند را مسئول این اقدام معرفی کرد اما در سپتامبر سال 2009 دیوید میلیبند وزیر وقت امور خارجه انگلیس به این موضوع اعتراف کرد که دولت انگلیس نیز از تصمیم دادگاه اسکاتلند برای آزادی مقرحی حمایت کرده است.
وی منابع عظیم نفت و گاز لیبی و روابط تجاری کشورش را با لیبی بهانه موجهی برای این موضوع دولت انگلیس توصیف کرد.
گوردون براون نخست وزیر وقت انگلیس نیز به این موضوع که دولت وی رسما از آزادی مقرحی حمایت کرده است ، اعتراف کرد.
دولت دیوید کامرون که پس از برگزاری انتخابات سراسری در انگلیس به قدرت رسید ، تاکید کرد ، آزادی مقرحی را اقدامی اشتباه می داند.
کامرون در ژوئیه 2010 میلادی در دیدار با باراک اوباما از این موضوع به شدت انتقاد کرد اما از درخواست آمریکا برای تحقیق قضایی درباره آزادی مقرحی استقبال نکرد.
باید خاطر نشان کرد که شرکت بریتیش پترولیوم فعالیت های گسترده ای در صنایع نفتی لیبی داشت و آمریکا خواستار تحقیقات قضایی درباره نقش شرکت بریتیش پترولیوم در آزادی مقرحی نیز شده بود.پس از آغاز بحران اخیر در لیبی به مسائلی که در سال های اخیر میان آمریکا ، انگلیس و لیبی روی داد ،چندان اشاره نمی شود اما موضوع تامل برانگیز آنست که اکنون انگلیس پیشگام درخواست ها برای مداخله نظامی در لیبی شده است.