گروههای مدافع حقوق بشر در لیبی، به اسناد و مدارکی در این کشور دست یافته اند که نشان می دهد از زمان آغاز ناآرامی ها در لیبی، نیروهای امنیتی در موارد متعددی حقوق بشر در این کشور را نقض کرده اند.
این گروهها خاطرنشان کردند ناپدید شدن و قتل عمد افراد رهگذر و همچنین معترضان از جمله این گونه موارد ضد بشری است. quotation mark فرد آبراهام quotation mark مشاور ویژه دیده بان حقوق بشر گفت: ما از طریق تلفن، رایانامه و حتی شهروندانی که لیبی را ترک کرده اند به اطلاعاتی درباره طرابلس دست یافته ایم که نشان دهنده موجی از دستگیری ها و ناپدید شدن شهروندان در این شهر است. وی گفت: در صورت بی اعتنایی به سرکوب مردم در طرابلس، شرایط بسیار بسیار تاریک و مبهمی به وجود خواهد آمد به ویژه اگر بنغازی سقوط کند و در اختیار نیروهای قذافی قرار گیرد، زیرا بنغازی نماد احساسات ضد قذافی است. خبرنگاران خارجی که از طرابلس گزارش ارسال می کنند توسط مأموران دولتی اسکورت شده اند و اکثر آنها قادر نیستند آزادانه با مردم عادی در لیبی صحبت کنند. خانم quotation mark دوناتللا روورا quotation mark پژوهشگر عفو بین الملل که درباره افراد ناپدید شده و همچنین تلفات در بنغازی و دیگر مناطق لیبی تحقیقات می کند، در گزارش خود به موارد متعددی از بدرفتاری و نقض حقوق بشر در لیبی اشاره کرده است. وی می گوید ما سرگرم تحقیقات درباره مواردی هستیم که در روزهای اخیر و در 10 روز آخر ، افراد جوان به جبهه جنگ رفته و دیگر بازنگشته اند.
آنها نوجوانان 14 ، 15 ساله ای هستند که ناپدید شده اند.
این نگرانی وجود دارد که وقتی نیروهای قذافی این مناطق را ترک می کرده اند، آنها را با خود برده باشند. روورا در ادامه افزود: موارد دیگری نیز وجود دارد که ما می دانیم اندیشمندان، نویسندگان، وبلاگ نویس ها و فعالان در چند روز اخیر منتهی به هجدم فوریه، کجا هدف قرار گرفته اند.
برخی از خانواده ها اطلاعاتی را بدست آورده اند که نشان می دهد این افراد دستگیر شده اند. به گزارش رویترز از آمستردام، شاهدان نیز درگفتگو با عفو بین الملل گفته اند که نیروهای دولت لیبی سیاست تیراندازی با هدف قتل را دنبال میکرده اند. ما اکنون سرگرم تحقیقات درباره چگونگی و مکانی هستیم که این افراد در آنجا کشته شده اند، با شاهدان صحبت می کنیم و نتیجه ای که بدست می آید نشان می دهد افرادی که به طور مسالمت آمیز تظاهرات می کردند، کشته شده اند، و به عمد از ناحیه سر و گردن و همچنین بالا تنه هدف تیراندازی قرار گرفته اند. وی افزود نیروهای دولتی به عمد و با هدف کشتن تظاهرکنندگان، به آنها تیراندازی می کردند. این پژوهشگر حقوق بشر گفت: لوئیس مورینو - اوکامپو دادستان کل دیوان کیفری بین المللی لاهه درحال بررسی جنایات مشکوکی است که نیروهای امنیتی لیبی برضد شهروندان این کشور صورت داده اند و قرار است گزارش تحقیقات خود را در چهارم مه به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کند. وی هفته گذشته به رویترز گفت: دفتر این دادستانی کمک هایی را از پلیس بین الملل، عکس های ماهواره ای و گزارش شاهدانی که لیبی را ترک کرده اند، دریافت کرده است.