سازمان خبرنگاران بدون مرز روز جمعه اعلام کرد نيروهاي پليس سومالي دو روزنامه نگار را بازداشت کردند و چند روزنامه نگار ديگر را مورد ضرب و جرح قرار دادند.
سازمان خبرنگاران بدون مرز در بيانيه اي اعلام کرد در شرايطي که توجه جامعه بين المللي به ماجراي ربوده شدن دو مامور دولت فرانسه در سومالي متمرکز شده است، روزنامه نگاران در اين کشور اشوبزده در شاخ افريقا بازداشت مي شوند و مورد بدرفتاري قرار مي گيرند.
در بيانيه سازمان خبرنگاران بدن مرز امده است دو روزنامه نگار به نامهاي سالبان دوهول و سيد عثمان مير که براي راديو غيردولتي هوريال کار مي کردند روز دوشنبه در يورش نيروهاي پليس به تحريريه اين راديو در منطقه هارجيزا، مرکز جمهوري خودخوانده مستقل سوماليلند در شمال سومالي، بازداشت شدند و همچنان در زندان بسر مي برند.
سازمان خبرنگاران بدون مرز تصريح کرد دولت محلي سوماليند اين دو روزنامه نگار را به دامن زدن به يک مناقشه قبيله اي که موجب مرگ چهار نفر شد، متهم کرده است.
روز چهار شنبه نيروهاي پليس سومالي روز نامه نگار را که در جلسه دادگاه رسيدگي به اتهامات سارقان دريايي در دادگاه بوزاسو، مرکز منطقه خودخوانده مستقل پونتلند در شمال شرقي سومالي، شرکت کرده بودند، مورد ضرب و جرح قرار دادند.
سازمان خبرنگاران بدون مرز تصريح کرد اين چند روزنامه نگار در جلسه دادگاه عکسهايي از متهمان و هيئت منصفه گرفته بودند اما به درخواست مقامات عکسهايي را که گرفته بودند از دوربينهاي خود پاک کردند با اين وجود مامروان پليس انها را با باتوم کتک زدند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از نايروبي، کشور جنگزده سومالي واقع در شاخ افريقا از سال هزار و نهصد و نود و يک و درپي سرنگوني دولت محمد زياد باره درگير جنگ داخلي است. ناامني و هرج و مرج در سومالي و سرقتهاي دريايي در سواحل اين کشور، پس از ان تشديد شد که نيروهاي دولتي با حمايت ارتش اتيوپي اواخر سال دو هزار و هفت و اوايل سال دو هزار و هشت شبه نظاميان اسلامگراي وابسته به دادگاههاي اسلامي را از مناطقي که تصرف کرده بودند بيرون راندند.
در حال حاضر چهار هزار و سيصد نظامي صلحبان از دو کشور اوگاندا و بروندي در سومالي مستقر هستند. شوراي امنيت سازمان ملل متحد با تمديد ماموريت نيروهاي صلحبان اتحاديه افريقا در سومالي تا ژانويه سال دو هزار و ده موافقت کرده است.